FVC wipt Viboa uit bekertoernooi

Op het StoffelWintersveld aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum is vanavond het bekerduel tussen eersteklasser Viboa en zondaghoofdklasser FVC uit Leeuwarden gespeeld. Inzet was een plaats in de kwartfinale  van de Noordelijke districtsbeker. De Friezen wisten het duel met 1-3 in hun voordeel te beslissen. Daarmee was ook de laatste groninger ploeg uit het bekertoernooi gewipt.

Natuurlijk was de Friesche Voetbal Club zwaar favoriet. Vooral als bedacht wordt dat Viboa-trainer Marc van Meel met een zwaar gehavend team aan de aftrap moest verschijnen. Toch was er ergens een sprankje hoop op een goed resultaat. Op basis van een tomeloze inzet en een flinke portie wilskracht had men zaterdag immers ook met titelkandidaat Oranje Nassau afgerekend.

De gastheren begonnnen overdonderend. Binnen zes minuten had Wouter Bloem, zaterdag al twee keer succesvol in het duel met ON,  de bal achter doelman Sander Schaafsma geprikt. In de 12e minuut dacht FVC langszij te komen, maar de treffer werd door scheidsrechter Dröge wegens buitenspel afgekeurd.

Het zou uitstel blijken te zijn, want in de 27e minuut schoot René Hoen de gelijkmaker binnen: 1-1. Sander Seinstra wist de hoofdklasser, met een fraai afstandsschot, in de 36e minuut op 1-2 te zetten. Drie minuten later was het Ruurd Algra, in de competitie goed voor dertien goals, die goalie Wim Beukema voor de derde keer wist te passeren en de ruststand daarmee op 1-3 te bepalen. FVC zat in een zetel en kon met een gerust hart aan de thee beginnen.

Terwijl bekend werd dat bekerhouder Harkemase Boys in het thuisduel tegen MSC uit Meppel vlak na rust met 1-2 achter was komen te staan, begon men ook in Winsum aan het tweede bedrijf. Daarin bleek al snel dat Viboa wel wilde, maar eigenlijk niet meer kon. Er was bij vlagen sprake van wat druk op de defensie van de gasten, maar tot grote problemen leidde dat niet.

De Friezen leken het wel te geloven. Ze hadden wat ze wilden en veel viel er na rust dan ook niet meer te beleven. Het duel sleepte zich naar het einde en daarmee ook het cup-avontuur van de thuisclub. Vlak voor tijd kreeg FVC-er Yassine Yettefti een rode kaart. Hij maakte ter hoogte van de middenlijn een forse overtreding op Jeroen Carmio en kon iets eerder onder de douche dan zijn ploeggenoten.

Dat Viboa uit het bekertoernooi werd geknikkerd was op zich niet zo verrassend. De surprise kwam van een heel ander veld. Bekerhouder Harkemase Boys werd namelijk met 1-2 door MSC Meppel uitgeschakeld.

‘Onze start was veelbelovend. We waren uit op een snelle goal en dat lukte. Het was echter jammer dat we twee doelpunten veel te gemakkelijk weggaven. Op die momenten hadden we de zaken slecht geregeld. Na rust hebben we het nog wel geprobeerd, maar toen zag je toch dat we te kort kwamen. Ik verwijt de ploeg niks. Ze hebben hun stinkende best gedaan en hun huid zo duur mogelijk verkocht. We kunnen het vizier nu weer op de competitie richten. Die is voor ons veel belangrijker’, sprak Van Meel vlak na het duel. Zaterdag wacht Viboa de uitwedstrijd tegen Buitenpost.

* Viboa – FVC 1-3 (1-3). Wouter Bloem 1-0; René Hoen 1-1; Sander Seinstra 1-2; Ruurd Algra 1-3

 De uitslagen luiden als volgt:
 Viboa          - FVC*            1-3
 Flevo Boys*    - Broekster Boys  5-1
 Urk*           - HZVV            3-1
 Harkemase Boys - MSC*            1-2
 *Naar halve finales

No Replies to "FVC wipt Viboa uit bekertoernooi"