Blunders goalie nekken SC Loppersum

loppersumdrenthinananko
Keeper Wander Evers kijkt toe hoe Tom Brinks de bal  heeft weggekopt. De andere acteurs in dit stuk zijn vanaf links Ruben Danhof, Jan Willem Zwols en Joris Jurna.

SC Loppersum heeft zaterdag op het eigen sportpark aan de Bosweg een 2-3 nederlaag geleden tegen Drenthina. De mannen van trainer Jaap Danhof wisten nog wel een 1-0 voorsprong te nemen, maar moesten het hoofd uiteindelijk buigen. Doelman Peter Paul Datema had zijn dag niet. Hij liet de bal binnen vijf minuten twee keer uit zijn handen glippen en beide keren betekende dat een tegentreffer.

De tweedeklasser stond er vlak na de winterstop goed voor, maar is door de resultaten van de afgelopen weken naar de middenmoot terug gegleden. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één overwinning behaald. De overige duels gingen allemaal verloren.

En toch leek er zaterdag op het Lopster sportpark niet veel aan de hand te zijn. Sterker nog, de gastheren begonnen prima aan de wedstrijd. Zonder de geschorste Peter Groenewege werd Drenthina met goed voetbal op eigen helft teruggedrongen. Het was Rick Buikema die na twintig minuten spelen uit een directe vrije trap de 1-0 tegen het nylon wist te jagen. Joris Jurna en Ruben Danhof lieten daarna de kans liggen om de voorsprong uit te breiden.

Er leek echter geen vuiltje aan de lucht te zijn omdat de Lopsters het betere van het spel hadden. Drenthina kreeg niet alleen een treffer om de oren, maar verloor ook keeper Wander Evers. Hij moest geblesseerd afhaken en werd door Jasper Hofstede vervangen.

Terwijl de toeschouwers al met de gedachten bij de thee waren, sloeg het noodlot toe voor SC Loppersum. Datema dacht een doelpoging van Ronald Koops gemakkelijk onschadelijk te kunnen maken, maar liet de bal door zijn vingers glippen: 1-1. In de 47e minuut was het opnieuw raak en stond de ongelukkige goalie van de gastheren andermaal in de schijnwerpers. Drenthina mocht een corner nemen. Mark Lubberts bracht de bal voor het doel en in plaats van het speeltuig weg te boksen, sloeg Datema het leer in zijn eigen kooi: 1-2.

De thuisclub droop teleurgesteld af richting kleedkamers, maar had natuurlijk de tweede helft nog om een en ander recht te breien. De dubbele mokerslag van vlak voor de pauze kwamen ze echter niet meer te boven. Het tweede bedrijf was amper vijf minuten onderweg toen Tom Brinks 1-3 scoorde na goed voorbereidend werk van Mark Lubberts.

Het had er alle schijn van dat de race gelopen was, maar in de 63e minuut werd de spanning teruggebracht toen Rudolf Hidskes de 2-3 op het scorebord liet zetten. Korte tijd later zat het niet bepaald mee toen Jeffrey Leegstra een corner nam en zag hoe de aansluitende kopbal van Ruben Danhof op de lat uiteen spatte.

Er leek nog een enerverend slotkwartier in de maak, maar verder dan het aluminium kwam SC Loppersum niet en dus leed de thuisploeg een hele zure nederlaag. ‘Het is jammer dat je op zo’n manier verliest. Eigenlijk klopte alles. Er was niks mis met de instelling en de vechtlust en we hadden het betere van het spel. Tegen dit soort missers valt echter niet te voetballen. Maar goed, dat hoort er ook bij. Peter Paul is normaliter een zeer betrouwbare doelman. Het was vandaag zijn dag niet. Dat kan een keer gebeuren’, zegt coach Jaap Danhof.

* SC Loppersum – Drenthina 2-3 (1-2). Rick Buikema 1-0; Ronald Koops 1-1; Mark Lubberts 1-2; Tom Brinks 1-3.

No Replies to "Blunders goalie nekken SC Loppersum"