Farmsum klopt zwak Kloosterburen

farmsumkloosterburen
Kloosterbuurder Richard Meier probeert zich tussen de Farmsumers Michel Bulten en Justin de Vries door te worstelen. Peter Reitsma (links) kijkt toe. 

Waar Kloosterburen vandaag met de gedachten heeft gezeten, zal altijd een mysterie blijven. Feit was in ieder geval wel dat trainer Willem Pettinga na de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen Farmsum gedesillusioneerd in de dug out bleef zitten. Zijn elftal kwam er geen moment aan te pas tegen het danig gehavende Farmsum, dat wel wilde voetballen. Eigenlijk mochten de bedroevend zwak spelende gasten blij zijn dat de nederlaag niet nog hoger was uitgevallen.

Trainer Douwe Maat moest behoorlijk puzzelen om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. Vaste waarden zoals Andreas Tjalma, Herbert van Brugge en de gebroeders Maat konden om diverse redenen niet opgesteld worden. De spelers die er wel stonden, gingen echter tot het gaatje om een goed resultaat te bewerkstelligen en daarin onderscheidden ze zich van hun voetballende collega’s uit het Marnegebied. Bij de gasten waarde een virus rond van onbekende herkomst, of het moeten naweeën van het carnavalsfeest zijn geweest. Anders is de collectieve wanprestatie namelijk niet te verklaren.

Farmsum was vanaf het eerste fluitsignaal veel agressiever en dreigender en nam het doel van goalie Lex Stok na zes minuten voor het eerst onder vuur. Daar vloeide toen nog geen schade uit voort, maar dat was vijf minuten later wel anders. Danny Gorter vormde een ware plaag voor de Kloosterbuurder defensie en passeerde Stok voor de eerste keer met een bekeken schot: 1-0. Een van de weinige opwindende moment in het strafschopgebied van Farmsum toen Marco Bos zijn tegenstrevers Justin de Vries en Michel Bulten te snel af was en Michael de Leeuw moest corrigeren. De fans van Kloosterburen schreeuwden om een strafschop, maar daar was geen sprake van.

Veel meer gebeurde er niet voor de neus van Tom Jansema. Hij had een relatief rustige middag en hoefde alleen maar attent te zijn bij corners en een verdwaalde voorzet. Dat Vanres Latupeirissa een combinatie over veel schijven met de 2-0 wist te bekronen, was een logisch gevolg van het overwicht dat de thuisclub had. Kloosterburen bleef maar aanmodderen. Er werd geen duel gewonnen en soms leek het alsof sommige spelers voor het eerst in hun leven een paar voetbalschoenen om de voeten hadden getrokken. Toen Danny Gorter er vlak voor rust 3-0 van wist te maken was het duel lang en breed gespeeld.

Na de doelwisseling trad er totaal geen verandering in het spelbeeld op. Farmsum was feller, zat de gasten voortdurend in de nek te hijgen en kreeg al snel mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Typerend voor de apatische houding van de gasten was nog wel de actie van Kevin Kat. Hij liet een verre bal lopen maar vergiste zich in de gretigheid van Gorter. Bloed vloeide er niet uit voort, maar kenmerkend was het voorbeeld wel. Wat er vanaf de kant ook werd gezegd, Kloosterburen was niet vooruit te branden. Als je het al een kans zou moeten noemen, dan zou het schot van Sebastiaan Frik onder die categorie kunnen vallen. De bal vloog echter meters naast.

Dat het na driekwart wedstrijd nog steeds 3-0 stond was een klein wonder. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter de boel nog een beetje op te leuken. Hij zag in een duel tussen Gorter en Bert Mennes en overtreding van laatstgenoemde. Waarschijnlijk als enige, maar de bal kwam wel op de stip te liggen. Erwin Tjalma besloot het klusje op zich te nemen en zette de 4-0 eindstand op het bord.

* Farmsum – Kloosterburen 4-0 (3-0). Danny Gorter 1-0; Vanres Latupeirissa 2-0; Danny Gorter 3-0; Danny Gorter 4-0. 

No Replies to "Farmsum klopt zwak Kloosterburen"