Corenos schiet niets op met punt

corenosgvav
Een speler van GVAV Rapiditas probeert tussen Siert Brontsema (links) en Anne-Jan ten Harkel (7) door te glippen. Op de achtergrond kijken Wesley Dijksterhuis, doelman Willem Duinkerken en Aalderd Duinkerken toe (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

In Roodeschool stonden zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die maar een doel voor ogen hadden. Er moest gewonnen worden. Thuisclub Corenos en het bezoekende GVAV Rapiditas deden er alles aan, maar moeten zich ook na zaterdag zorgen blijven maken. Het duel eindigde namelijk in 3-3 en daar schoot geen van beide teams iets mee op.

Het leek een bijzonder vervelende middag voor de gastheren te worden toen zij na een kwartier spelen al met een 0-2 achterstand geconfronteerd werden. In verdedigend opzicht zagen de gastheren er niet best uit, warbij Aalderd Duinkerken één keer opzichtig in de fout ging.

Hij revancheerde zich gedeeltelijk door een vrije bal prima tegen de touwen te jagen: 1-2. Dat was enkele minuten na de tweede treffer van GVAV Rapiditas en dus mocht de thuisclub weer hopen. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Lars Baar nam die treffer voor zijn rekening en zorgde er met de 2-2 voor dat het weer een echte wedstrijd was geworden.

De gasten leken hun kruit te hebben verschoten. De krachten vloeiden in het tweede bedrijf weg en Corenos leek de opponent op de knieën te zullen dwingen. Er ontstonden wel wat dreigende situaties voor de neus van de Stadjer doelman. Het was allemaal wat te doorzichtig wat Corenos probeerde, waardoor de zeker niet uitblinkende laatste linie van GVAV Rapiditas amper in de problemen kwam.

Het vonnis leek geveld toen coach Erik Zuidema de gelederen kwam versterken. Hij verving de geblesseerd uitgevallen Roel Munting, die een enorme doodschop van zijn tegenstander kreeg. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopt Zuidema de bal binnen na een voorzet van Wesley Dijksterhuis tegendraads binnen: 3-2.

Iedereen dacht dat de buit binnen was, maar had zich iets te vroeg rijk gerekend. GVAV Rapiditas kreeg in de laatste minuut een corner. De bal werd voor het doel van Corenos getrokken. Aalderd Duinkerken wilde de bal wegrossen, maar raakte het leer helemaal verkeerd en schoot de bal langs zijn eigen doelman Willem Duinkerken: 3-3.

In de laatste minuut kreeg Lars Baar een kans om zich onsterfelijk te maken. Hij mocht alleen op het doel van de gasten afstormen, lepelde de bal keurig over de uitkomende keeper, maar zag het speeltuig al stuiterend via de bovenkant van de lat achter het doel verdwijnen.

‘Als je bovenin staat gaat zo’n bal er gewoon in. Door het harde veld stuiterde de bal steeds hoger op. Heel zuur, want met dat ene punt schieten we helemaal niks op’, vertelt Zuidema. Over zijn invalbeurt zegt hij: ‘Het zat helemaal niet in de planning, maar soms heb je gewoon geen keus.’

Zaterdag wacht Corenos de uitwedstrijd tegen buurman Middelstum. Ook die ploeg heeft nog geen enkele reden om zich veilig te wanen en dus staat er niet alleen een derby, maar ook weer een finale op het programma.

* Corenos – GVAV Rapiditas 3-3 (1-2). 0-1; 0-2; Aalderd Duinkerken 1-2; Lars Baar 2-2; Erik Zuidema 3-2; Aalderd Duinkerken (eigen doel) 3-3. 

No Replies to "Corenos schiet niets op met punt"