Eems Boys geeft coach verjaardagscadeau

eemsboysscheemda
Kris Klasens duelleert met een van de Scheemders.

Het zag er de eerste helft niet naar uit, maar uiteindelijk lukte het toch nog. Eems Boys wist zaterdag op eigen veld een ruime 4-0 overwinning te boeken op het bezoekende SC Scheemda. Daarmee gaven de Havenkanters hun coach Bert de Vries een mooi verjaardagscadeau. Een dag na de wedstrijd was hij namelijk jarig. Halverwege het duel stond het nog 0-0 en speelde Eems Boys beter dan in het bedrijf waarin de doelpunten vielen.

Om wat afstand van de onderste regionen te nemen zou een zege Eems Boys zeer goed uit komen. Dat gold overigens evenzeer voor de Scheemders. De gastheren kletsten er vanaf de eerste minuut vol in en wisten zich de ene na de andere mogelijkheid te scheppen om de score te openen. Dat dit niet gebeurde, lag vooral aan de besluiteloosheid van de voorwaartsen.

Waarbij overigens gezegd dient te worden dat het geluk ook niet aan de zijde van de groenwitten was. Bij sommige situaties in het Scheemder strafschopgebied was het alsof de toeschouwers naar een slapstick zaten te kijken. Er kwamen heel wat benen aan te pas om de thuisclub van scoren af te houden. Ook het aluminium bleek een hinderlijk obstakel te zijn.

Kansen waren er dus genoeg, het rendement bleef ver achter en dus bestond ook het gevaar dat SC Scheemda er een keer tussenuit zou knijpen en wel tot succes zou komen. het doel van de gastheren bleef echter schoon. Tijdens de rust hamerde De Vries er op dat er wat scherper gespeeld moest worden. ‘Als een spits zoveel kansen krijgt als wij, moet hij zich als Sjakie in de chocoladefabriek voelen. Wij misten dat gevoel’, aldus de coach.

Na de thee ging het ineens een stuk gemakkelijker, al kreeg Eems Boys wel een helpend handje van de gasten. Dinho Cardoso werd in het strafschopgebied aangetikt. De scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip en Michiel Verloove joeg het speeltuig tegen het nylon: 1-0. SC Scheemda kreeg welgeteld een mogelijkheid, verprutste deze en moest vervolgens toezien hoe Eems Boys afstand nam.

Verloove mocht op de goalie van de gasten af gaan. In eerste instantie wist deze het gevaar te keren, maar in de rebound kwam de bal alsnog voor het doel terecht. Daar stond Cardoso paraat om er 2-0 van te maken. Erwin Noordhof was de volgende die aan de basis van een treffer stond. Hij moest het eveneens in twee keer doen, maar vond daarna wel het hoofd van Jeffrey Roeters. Laatstgenoemde kopte steenhard raak: 3-0. Uit een scrimmage was het daarna Peter van der Hunnik die de eindstand op 4-0 wist te bepalen.

‘We hebben af en toe moeite met scoren. Missen eigenlijk de killersmentaliteit die je nodig hebt. De wil om een tegenstander bij de nek te pakken en niet meer los te laten. Voetballend lukt het vaak wel, het is echter te vaak dat het rendement achter blijft’, vertelt De Vries. Desondanks kon hij tevreden zijn. ‘Ik ga nog geen hosanna roepen. Er wachten ons nog zware wedstrijden, maar dit is wel weer een leuke driepunter. Ik ben niet zo van de cadeautjes op mijn verjaardag. Deze heb ik echter met plezier in ontvangst genomen’, aldus de Damster. Hij gaat zaterdag op bezoek bij het geplaagde Poolster. Dat zal alle zeilen bij moeten zetten om niet uit de derde klasse geknikkerd te worden.

* Eems Boys – SC Scheemda 4-0 (0-0). Michiel Verloove 1-0 (strafschop); Dinho Cardoso 2-0; Jeffrey Roeters 3-0; Peter van der Hunnik 4-0.

No Replies to "Eems Boys geeft coach verjaardagscadeau"