Twaalfde nederlaag Poolster in Noordwolde

De opleving die Poolster tegen De Pelikanen (2-2) beleefde na het vertrek van trainer Guus Zantinga is er eentje van korte duur geweest. Zaterdag werd de twaalfde nederlaag van dit seizoen geleden op het koude en winderige veld van thuisclub Noordwolde. De ploeg van interim-coach Glenn Muskiet ging na een 0-1 voorsprong met 2-1 onderuit.

De voorbereiding op de uitwedstrijd liep volledig in het honderd dankzij de man die het duel moest fluiten. Hij was naar het Friese Noordwolde afgereisd. ‘Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dan ben je niet echt goed op de hoogte als je zoiets overkomt’, vertelt Muskiet.

Zijn mannen begonnen ondnaks het ongewone tijdstip prima aan de confrontatie. Binnen 180 seconden na de verlate aftrap lag de bal in het Noordwolder doel. Na een pass van Ronny Bakker toonde Dennis van Dijk zich trefzeker: 0-1. ‘Eigenlijk speelden we de eerste helft best goed. De lange bal werd niet gehanteerd en we probeerden verzorgd te voetballen’, legt de coach uit.

Er leek niet zoveel aan de hand te zijn voor Poolster, dat alles in het werk wil stellen om in de derde klasse te blijven. Een paar minuten voor rust kregen de geelzwarten een domper te verwerken toen de gelijkmaker achter de jonge doelman Simon Dijkman werd geschoten: 1-1. Hij herstelde zich daarna knap door een makkelijk gegeven strafschop te stoppen.

Ook na de pauze wees niets er op dat Poolster een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Dat werd na driekwart wedstrijd wel anders toen de thuisclub op voorsprong wist te komen: 2-1. De Spieksters moesten daarna wel opportunistischer spelen en dat gebeurde dan ook. Noordwolde kreeg het lastig en ontsnapte aan een strafschop omdat de fluitist een handsbal van de gastheren over het hoofd zag. ‘Hij zag het te laat. Voor ons was dat een ideale mogelijkheid om langszij te komen. Dat hadden we wel verdiend’, vindt Muskiet. Nu bleef zijn ploeg met lege handen.

Muskiet vertelde naderhand dat zijn ploeg beter dan tegen De Pelikanen had gespeeld. Hij hamerde er nog maar eens op dat het zelfvertrouwen nog moet groeien, maar dat hij al wel een paar ‘leuke dingen’ had gezien. Aan de inzet en de werklust had het volgens hem niet gelegen. Dat neemt hij in ieder geval mee als positieve punten voor het thuisduel tegen Eems Boys.

Voor het competitieduel uit speelt Poolster dinsdag op eigen veld een oefenwedstrijd tegen Neptunia. het duel op sportpark Oldencate in Spijk begint om half acht.

* Noordwolde – Poolster 2-1 (1-1). Dennis van Dijk 0-1; Antony Buist 1-1; Bart Hollink 2-1.

No Replies to "Twaalfde nederlaag Poolster in Noordwolde"