Dames Memesa hebben titel op zak

Memesakampioen
De kampioensploeg uit Appingedam met coach Dolf Langerhuizen.

De volleybaldames van Memesa uit Appingedam hebben zaterdag in Groningen het kampioenschap in de tweede klasse B in de wacht gesleept. Twijfel over het behalen daarvan was er eigenlijk al heel lang niet meer. Alleen het tijdstip waarop het feestje gevierd kon worden ontbrak nog op het programma. Tegenstander Oranje Nassau was de laatste hobbel die genomen moest worden. Het duel ging met 3-2 verloren. Daar maalde echter niemand om. 

In de wetenschap dat er slechts twee gewonnen sets nodig waren om de kampioensvlag al zo vroeg in het seizoen te mogen hijsen, togen de Damster dames richting de Brug in Groningen. Kees Parent, een van de beide coaches,  was vlak voor de wedstrijd vader geworden van een jonge dochter. Hij liet het ene feestje schieten voor het andere en was derhalve niet van de partij. De coaching werd derhalve verzorgd door Dolf Langerhuizen.

Aanvoerster Leonie Mooi kon niet ingezet worden. Zij is herstellende van een enkelblessure en dus moest de klus geklaard worden met Anette Ottens, Lisanne Bakker, Margot Bisschop, Sylvia Hartjes, Regina de Haan, Sharon Langerhuizen, Marjolein Groenveld en Marjan Bodde.Voor een goed gevulde tribune, met overwegend fans van Memesa, werd enigszins gespannen aan de kampioenswedstrijd begonnen.

Na enige punten te hebben gespeeld, was de spanning verdwenen en liet Memesa zien dat het de terechte nummer één is in deze competitie. Met georganiseerd volleybal, waarbij de passing prima verzorgd werd en spelverdeelster Marjan Bodde de aanvalster goed wist te vinden, werd de eerste set redelijk eenvoudig gewonnen en dus was er nog maar een set nodig om de titel te mogen vieren. In de tweede set leek het of juist deze wetenschap verlammend werkte. Het aantal fouten liep op en de servedruk die in de eerste set aanwezig was bleef achterwege. Dit resulteerde in setwinst voor Oranje Nassau.

Getergd door het setverlies pakten de Damster meiden het niveau van de eerst set weer op. Oranje Nassau werd overklast en op 24-12 was het eerste kampioenschapspunt een feit. Opnieuw sloeg de stress echter toe. Daar waar het publiek en de reservebank al helemaal klaar waren om het feestje te gaan vieren, produceerde Oranje Nassau een serve-serie van zeven punten en kwam toch weer dichterbij. Er waren twee time-outs nodig om de Memesa-dames er van te overtuigen dat het nu toch echt moest gebeuren. Aldus geschiedde en dus kon het feest losbarsten.

Dat uiteindelijk de resterende sets nog door Oranje Nassau werden gewonnen, deerde eigenlijk niemand echt meer. Het kampioenschap was binnen en Memesa mag volgend seizoen in de eerste klasse laten zien of ze dat niveau aan kunnen. Zaterdag spelen de dames om vijf uur thuis tegen Donitas in sporthal Eelwerd. Eenieder die het team wil feliciteren of huldigen, is dan van harte welkom.

* Oranje Nassau – Memesa 3-2. Setstanden: 18-25; 25-20; 19-25; 25-19 en 15-4.

No Replies to "Dames Memesa hebben titel op zak"