Eems Boys drukt Poolster dieper in zorgen

poolstereemsboys

Eems Boys-speler Michiel Verloove is in een luchtduel verwikkeld. De aandachtige toeschouwers zijn vanaf links Kris Klasens, Michiel Evers, Ronny Bakker, Dennis Smit

Trainer Glenn Muskiet moet Poolster weer op het goede spoor zetten, in de hoop dat de ploeg uit Spijk voor de derde klasse behouden blijft. Het punt tegen De Pelikanen leek een hoopvol begin, maar een week later werd met 3-1 van Noordwolde verloren en zaterdag kregen de zwalkende geelzwarten op eigen veld een pak rammel van Eems Boys. De ploeg van trainer Bert de Vries won met maar liefst 1-5 en dompelde de gastheren daarmee nog dieper in de degradatie-ellende.

Poolster mist belangrijke spelers in vorm, kampt met het probleem dat A-junioren het niveau fysiek nog niet aankunnen en worstelt nog altijd met het zelfvertrouwen en het gelazer rondom het vertrek van trainer Guus Zantinga. Geen ideale omstandigheden om iedere week maar weer op de toppen van je kunnen te moeten spelen. De Spieksters hebben echter geen keus. Ze kunnen zich niet blijven verstoppen en zullen alles in het werk moeten en willen stellen om ook volgend seizoen in de derde klasse te kunnen acteren.

De problemen zijn groot en Eems Boys was zaterdag niet van plan de buren een handje toe te steken, al was het dan ook de laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in verband met de aanstaande fusie tussen de Havenkanters en Neptunia. Poolster verloor de uitwedstrijd in Delfzijl destijds met 2-1 van een veel agressiever spelend Eems Boys. Daar zou Poolster dus de eerste winst van de middag kunnen boeken.

Het kwam er echter niet van. De thuisclub probeerde het wel maar was kwalitatief niet bij machte om Eems Boys bij te benen. De lange bal die Muskiet er uit probeert te halen werd weer veelvuldig gebruikt en was in de meeste gevallen een gemakkelijke prooi voor de verdediging van Eems Boys. Dat het een kwartier duurde alvorens de score werd geopend, was op zich al een wonder. Bram Engelage verscheen als eerste voor de neus van goalie Marcel Werkman. Zijn inzet miste echter doel. Het was Michiel Verloove die het net wel wist te vinden: 0-1.

Eems Boys verzuimde afstand te nemen en hield de gasten daarmee in de race. Het beproefde recept van de lange hijs die Jeroen de Groot meestal richting de spitsen Ronny Bakker en Dennis van Dijk verstuurt, leverde in het eerste bedrijf geen succes op. Het aanvalsduo lag aan de ketting bij Michiel Evers en Robert Zuidema.

Na de thee lukte het de gastheren alsnog om de bal in het doel van Eems Boys te werken. Een voorzet dreigde op de lat te vallen, werd met de vingertoppen verlengd en kon vervolgens door Ronny Bakker tot goal worden gepromoveerd: 1-1. Poolster mocht zelfs even denken aan een voorsprong, maar werd al snel tot de orde geroepen.

Wat de gasten in het eerste bedrijf hadden verzuimd te doen, deden ze in deel twee en dat was de kansen benutten. Erwin Noordhoff passeerde Werkman voor de tweede keer en nadat Jeffrey Roeters koppend voor 1-3 had gezorgd, zakte Poolster heel ver weg. Jan Douwe Rinsma bombardeerde zich vervolgens tot man van de wedstrijd met twee treffers en bepaalde de eindstand op 1-5.

* Poolster – Eems Boys 1-5 (0-1). Michiel Verloove 0-1; Ronny Bakker 1-1; Erwin Noordhoff 1-2; Jeffrey Roeters 1-3; Jan Douwe Rinsma 1-4; Jan Douwe Rinsma 1-5.

No Replies to "Eems Boys drukt Poolster dieper in zorgen"