Interview met Kees Parent jr. van Memesa

De volleybaldames van Memesa uit Appingedam zijn onlangs kampioen geworden. Zaterdag speelden ze in sporthal Eelwerd tegen Donitas en wonnen met 3-1. Het verslag staat hieronder. EemsmondSport sprak na afloop met trainer Kees Parent jr. over het succesvolle seizoen en de toekomst van de ploeg…

De dames van Memesa hebben zaterdag tegen het hoog geklasseerde Donitas als kampioen hun plicht gedaan door met 3-1  te winnen. Adel verplicht en dus wilden de meiden uit Appingedam gewoon winnen. Na een moeizame start, waarin vooral veel serve fouten werden gemaakt aan Damster kant en Donitas liet zien dat ze nog willen strijden voor de tweede plek, ontpopte zich een aantrekkelijke wedstrijd.

Donitas wist veel harde aanvallen van Memesa te pareren door prima verdedigende acties en kwam er aanvallend ook goed door. Tot aan de 20 punten lag  het initiatief vooral bij de studentes uit Groningen. Boven de 20 rechtte Memesa echter de rug en trok het initiatief naar zich toe met als resultaat een overwinning in de eerste set.

In de tweede set speelde Donitas met dezelfde instelling en energie terwijl Memesa toch iets meer steken liet vallen. In een steeds boeiende set trok Donitas aan het langste eind en dus stond een 1-1 tussenstand op het scorebord. De derde en vierde set liet Memesa vervolgens toch weer zien dat ze niet voor niets kampioen in de tweede klasse zijn geworden met als gevolg een keurige 3-1  overwinning.

Dames 2 ook kampioen
Naast dames 1 is ook dames 2 kampioen geworden. In de vierde klasse C was inmiddels een dermate grote voorsprong opgebouwd dat ze door de concurrentie niet meer in te halen zijn. Het team getraind en gecoacht door Marjan Bodde van het eerste dames team haalde in Scheemda tegen de Set-Uppers met een 0-4 overwinning het  kampioenschap binnen. Een prima ontwikkeling voor de toekomst van de vereniging. De jonge meiden van dames 2 kunnen in derde klasse beter de aansluiting bij dames 1 gaan vinden in de toekomst. Zaterdag spelen beide damesteams hun laatste thuiswedstrijd en wordt het kampioenschap gezamenlijk gevierd.

No Replies to "Interview met Kees Parent jr. van Memesa"