Alarmfase rood voor geelzwarten uit Spijk

Poolster had zichzelf zaterdag een goede dienst kunnen bewijzen door op eigen veld met Lycurgus af te rekenen. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen verrassend gelijk gespeeld (0-0), maar bij de Spijksters lijkt de fut er uit te zijn. Vormverlies, blessures, een vertrekkende trainer. Er is de geelzwarten niet veel bespaard gebleven. Interim-coach Glenn Muskiet krijgt de haperende motor kennelijk ook nog niet aan de praat. De thuiswedstrijd tegen de Stadjers ging met 1-3 verloren.

Lucurgus kwam middels een droge knal op een 0-1 voorsprong, maar zag de gastheren langszij komen. Vincent Lips kopte een voorzet van Dennis van Dijk tegen de touwen: 1-1. Het bleef lange tijd gelijk en hoewel de gasten iets sterker waren, kreeg Poolster zeker kansen om de wedstrijd een gunstige wending te geven. De goal viel echter aan de nadere kant: 1-2. het geblesseerd uitvallen van Dennis van Dijk en Ronny Bakker, zij werden vervangen door Alexander van der Zwaag en Gert Vos, werkte ook niet bevorderlijk voor de gemoedstoestand van Poolster.

Het werd uit een strafschop uiteindelijk 1-3. Doelman Marcel Werkman torpedeerde een doorgebroken speler. Hij kwam er met geel van af en mocht dus zelf proberen zijn fout te herstellen. Dat lukte de sluitpost niet en dus was de derde nederlaag op rij onder ‘tussenpaus’ Glenn Muskiet een feit. Omdat Noordwolde wel een punt wist te pakken, is de marge met de veilige elfde plaats nu drie punten in het nadeel van de Spieksters. Daarbij komt nog eens dat Westerlee een inhaalduel te goed heeft en Poolster dus nog voorbij kan streven. De uitwedstrijd tegen VVK zal zaterdag hoe dan ook gewonnen moeten worden, anders is het alarmfase rood voor de geelzwarten. ‘Als je die niet wint is het gewoon klaar’, sprak Harry de Groot namens Poolster.

 

No Replies to "Alarmfase rood voor geelzwarten uit Spijk"