Farmsum vergaloppeert zich tegen hekkensluiter FVV

farmsumfvv
Mustafa Sözer probeert de inkomende doelman Tom Jansema te verschalken. Farmsumer Michel Bulten is in de buurt om zijn goalie te helpen bij het verijdelen van die poging.

Farmsum heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door het degradatieduel tegen hekkensluiter FVV met 3-6 te verliezen. De ploeg van trainer Douwe Maat had met een offday te maken. De gastheren dachten op voorhand dat ze de gasten uit Foxhol wel even aan de kant zouden zetten, maar kwamen bedrogen uit. Behalve het verlies liep de thuisclub nog meer schade op, want keeper Tom Jansema kreeg vlak voor rust rood van scheidsrechter Koops.

Voor de gastheren goed en wel in de gaten hadden wat er was gebeurd, stond FVV op een 0-3 voorsprong. En dat binnen een tijdsbestek van tien minuten. Het deed pijn aan de ogen om te zien hoe zwak Farmsum stond te spelen in de overvloedig schijnende voorjaarszon. Er straalde helemaal niks van af.

De wil om er toch nog iets van te maken ontstond pas nadat Erwin Tjalma een strafschop had weten te verzilveren: 1-3. Het werd ineens weer iets wat op een wedstrijd leek. De bezoekers mochten van geluk spreken dat kansen van Dennis Boerma en Danny Gorter door doelman Martijn Brondijk onschadelijk werden gemaakt, anders was Farmsum waarschijnlijk binnen de kortste keren op gelijke hoogte gekomen.

De goal viel echter aan de overkant van het veld waar Farmsumer Michel Bulten de bal zonder enige aanleiding zomaar inleverde. Sluitpost Jansma en Stefan Maat probeerden het slippertje te repareren. Jansma deed dat niet volgens de regels en dus kwam de bal opnieuw op de stip te liggen.

Scheidsrechter Koops wilde de doelman met rood van het veld sturen, maar bedacht zich toen Jansma teamgenoot Maat als dader aanwees. De fluitist twijfelde even, maar besloot op de waarneming van de doelman te vertrouwen. Hoewel de fluitist niet slecht leidde, liep zijn geloofwaardigheid door deze vreemde actie wel een flinke deuk op. De penalty werd door Mustafa Sözer tegen het nylon geschoten: 1-4. Meteen daarna was het rust.

Na de doelwisseling zorgde Dennie Gorter voor 2-4 en kon Farmsum opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Echt overtuigend was het allemaal niet. FVV ging niet slim om met de overtalsituatie. Er werd teveel met de bal gelopen, het veld werd niet breed gehouden en het boeken van een persoonlijk succesje stond voorop.

Het tweede bedrijf was goed en wel op gang toen Jansma alsnog het veld moest ruimen, al was dat dan ook vanwege een blessure. Zijn plaats onder de lat werd door Daniël Venhuizen ingenomen. Een combinatie tussen Wahagen Soukiasijan en Mustafa Sözer werd eerstgenoemde afgerond (2-5) en vervolgens stelde Dennie Gorter zijn teamgenoot Dennis Boerma in staat om voor 3-5 te zorgen. Nog geen minuut later werd de eindstand door Mustafa Sözer op 3-6 bepaald.

‘Dit was verschrikkelijk. Ik zag het in de voorbereiding al wel een beetje aan komen. Er werd veel te licht over het duel gedacht. En dan sta je binnen de kortste keren ook nog eens met 0-3 achter. Het was helemaal niks met ons vandaag’, sprak trainer Douwe Maat na afloop. Hij heeft er ondanks het verlies alle vertrouwen in dat het goed komt met Farmsum. ‘Het is alleen jammer dat we zondag met een nog sterker geimproviseerd team moeten doen. Niet alleen vanwege de kaarten, maar ook de blessures die er bij sommigen bestaan’, aldus de coach.

No Replies to "Farmsum vergaloppeert zich tegen hekkensluiter FVV"