Gorecht sleept punten voor ‘deuren van de hel’ weg

eemsboysgorecht
De Eems Boys-spelers Peter van Hunnik, Jeffrey Roeters, Michiel Evers, Robert Zuidema en Bart Klasens (vanaf links) lijken vol bewondering toe te kijken hoe een speler van Gorecht zich met één hand in balans weet te houden.

Voor de heldeuren weggesleept. Dat was de term die men bij Gorecht zaterdag gebruikte na het laatste fluitsignaal van het duel tegen gastheer Eems Boys. De Delfzijlsters hadden halverwege een 1-0 voorsprong op hun conto staan, maar moesten in de extra speeltijd van het tweede bedrijf toezien hoe een 1-1 stand alsnog in het voordeel van de ploeg uit Haren werd omgebogen. De 1-2 zege leverde de gasten nog meer winst op omdat concurrent Appingedam twee dure punten in en tegen Noordwolde (0-0) had laten liggen. Daar had trainer Bert de Vries van Eems Boys echter maling aan.

Dat Gorecht het in Delfzijl moeilijk zou krijgen, was op voorhand wel duidelijk. Eems Boys is een lastig te bestrijden ploeg. En het team van coach Bert Vos was gewaarschuwd, want Appingedam had eerder al aan den lijve ondervonden tot wat de groenwitten in staat zijn.

De thuisclub vloog er meteen vanaf het eerste fluitsignaal vol in, toonde zich agressiever in de duels en vond een tegenstander tegenover zich die erg onzorgvuldig was.  De beloning voor de betere wedstrijdinstelling kwam  in de 23e minuut toen een mogelijkheid in eerste instantie nog gekeerd kon worden maar Bram Engelage er als de kippen bij was om de bal alsnog tegen het nylon te jagen: 1-0. Met die stand brak ook de rust aan.

Gorecht moest voor de tweede helft een list verzinnen om het de thuisploeg moeilijk te maken, maar vond geen wapen. Dat werd hen echter in de schoot geworpen na een lichte overtreding van Erwin Noordhoff die hem op geel kwam te staan. Omdat een en ander binnen het strafschopgebied plaatsvond, mocht Sander Schuur na een dik uur spelen vanaf elf meter aanleggen: 1-1. De gasten probeerden een beslissing te forceren maar vonden de doelman van de Havenkanters telkens op hun pad naar succes.

De fluitist van dienst had het op dat moment al lang en breed verbruid bij de aanhang van de thuisclub. Temeer omdat Eems Boys geen strafschop had gekregen toen Jeffrey Roeters onderuit werd gelopen. Dat was echter niet het enige. De Vries had het al met de leidsman aan de stok gehad over het feit dat hij een opmerking in zijn richting had gemaakt. ‘Het was volgens hem de zesde of zevende keer dat ik iets had gezegd. Dat sloeg echt nergens op’, aldus de coach. ‘Ik zeg het niet graag, maar deze man heeft zijn macht misbruikt. En dar heb ik een gruwelijke hekel aan. Als je tegen een ploeg uit Haren speelt, de scheidsrechter komt daar weg en is ook nog eens de eigenaar van de zaak die op de shirts van Gorecht prijkt? Dan zeg ik niks meer. Hij heeft de hele wedstrijd niets anders gedaan dan mijn grensrechter negeren en onze spelers om onduidelijke redenen uitlachen. Wat moet je daar dan van denken? Ze hebben de mond vol over respect. Nou, dit is totaal respectloos.’

Overigens was De Vries wel zo reëel om te stellen dat zijn team in het laatste kwart van de wedstrijd had verzuimd het duel te beslissen. De kansen daarvoor waren wel degelijk aanwezig. Inde extra tijd kreeg Eems Boys de kous op de kop toen Anne Liemburg het gaatje vond dat tot de overwinning zou leiden: 1-2.

Alles wat Eems Boys was, trok een zuur gezicht. ‘En logisch, want dit hebben we absoluut niet verdiend. Als je de hele wedstrijd bekijkt kun je gewoon stellen dat de niet bestrafte overtreding op Roeters het verdere verloop van de wedstrijd heeft bepaald. Ja, dan doet het extra pijn dat je in blessuretijd alsnog onderuit wordt gehaald’, aldus De Vries.

* Eems Boys – Gorecht 1-2 (1-1). Bram Engelage 1-0; Sander Schuur 1-1; Anne Liemburg 1-2.

No Replies to "Gorecht sleept punten voor 'deuren van de hel' weg"