SC Loppersum zet Aduard 2000 opzij

lopperaduard
Aanvoerder Remco van Merode van Aduard 2000 vecht een luchtduel uit met Joris Jurna. De aandachtige toeschouwers zijn teamgenoot Eltjo Velting (4) en de Lopsters Peter Heeres (11)  en aanvoerder Ruben Danhof (7). 

SC Loppersum heeft aan de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Aduard 2000 drie punten overgehouden. De score werd al na drie minuten door Rik Buikema geopend, maar de thuisclub bleek niet in staat om een goed eerste kwartier een fatsoenlijk vervolg te geven. Het was allemaal te slordig en te gehaast wat de mannen van coach Jaap Danhof lieten zien. De gastheren hadden het geluk dat de Aduarders niet echt scherp voor de goal waren en pas tegen wisten te scoren toen het eigenlijk al te laat was. Een eigen goal en een treffer van Joris Jurna bezegelden uiteindelijk het lot van de hekkensluiter in de tweede klasse J.

Danhof moest enig puzzelwerk verrichten om een fatsoenlijk elftal op de been te krijgen. Vooral in verdedigend opzicht vonden er wat verschuivingen plaats. Dat leidde tot nogal wat onrust en onbegrepen passes. Aanvoerder Ruben Danhof, tot leider in de achterhoede gebombardeerd, had al zijn energie nodig om iedereen scherp te houden.

En het begon zo hoopvol voor de thuisclub. Rudolf Hidskes kreeg de bal op het middenveld in de voeten geschoven, draaide een paar keer om zijn as en leverde het speeltuig in bij Rik Buikema. Diens uithaal leek een prooi voor keeper Klaas Cruiming te worden, maar werd van richting veranderd en zeilde in de kruising: 1-0. De toeschouwers maakten zich op het zonnige sportpark aan de Bosweg op voor een doelpuntrijke middag, maar kwamen bedrogen uit. De eerste twintig minuten waren nog wel om aan te zien, maar daarna holde het niveau achteruit.

De beste mogelijkheden waren zelfs voor de Aduarders. Uit een voorzet van Eltjo Velting kopte Matthijs van Beusekom naast het doel van Peter Paul Datema en de goalie had ven later het geluk dat een schot uit de draai van laatstgenoemde naast ging. Vlak voor het rustsignaal van de soeverein leidende scheidsrechter Paul Lips uit Delfzijl kregen de bezoekers nog een mogelijkheid. De voorzet van Barteld Faber was op maat, de kopbal van Van Beusekom een stuk minder. He rustsignaal kwam precies op tijd voor SC Loppersum, dat Remie Slagter geblesseerd zag vertrekken. Hij werd door Richard Meijer vervangen.

Na de thee werden de bedoelingen van Aduard meteen duidelijk. Er moest meer druk op de verdediging van SC Loppersum gezet worden en dat zou dan vooral via de flanken moeten gebeuren. De ballen die in het strafschopgebied van de gastheren werden gepompt zorgden voor de nodige onrust, maar veel verder dan een slechte kopbal van Kai Bellink leidde dat niet.

Jordi Potma was de eerste die in de buurt van het Aduarder strafschopgebied wist te komen. Zijn schot werd echter geblokt door doelman Cruiming. Nadat Barteld Faber en kopbal via de vingertoppen van Datema over de deklat had zien verdwijnen en Rudolf Hidskes een doelpoging in de handen van de Aduarder goalie had zien sterven, namen de gasten steeds meer risico’s. Zelfs Cruiming begon zich met de opbouw van de aanval te bemoeien.

Een van de keren dat er niet voor een zorgvuldige opbouw werd gekozen, maar het leer gewoon naar voren werd gerost, kreeg Kai Bellink een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Hij had zeeën van tijd maar schoot te gehaast. Het speeltuig verdween hoog over.
Naarmate de tijd vorderde kreeg Aduard steeds meer haast en was het wel genoodzaakt om de verdediging open te gooien. Koren op de molen voor de liefhebber van een lange lel naar voren. Een van die diepe ballen kwam op links bij Joris Jurna terecht. Hij besloot zijn geluk te beproeven, zocht de korte hoek en leek kansloos. Ware het niet dat verdediger Rik van Noord hem een handje hielp door zijn eigen doelman het nakijken te geven: 2-0.

Het duel leek met die treffer wel beslist, maar schijn bedroog. Amper twee minuten na de goal kon ook Peter Paul Datema gaan vissen. Een vrije trap van Matthijs van Beusekom verdween via de Lopster muur in het doel: 2-1. Met nog twee minuten officiële speeltijd was het kort dag voor de gasten om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar ja, dat lukte SC Loppersum een week eerder tegen SC Rouveen ook. Dus waarom zou het nu niet kunnen. Er werd ook nog een keer gescoord, al was he tdan ook niet door het team van coach Theo Migchelsen. De ver opgedrongen defensie van zijn ploeg zag Joris Jurna vertrekken en beheerst 3-1 scoren. Fluitist Paul Lips liet nog toe dat Aduard de aftrap nam, maar floot meteen daarna voor het einde.

Gemakkelijk was het allemaal niet gegaan, maar de driepunter werd met open armen ontvangen in het Lopster kamp. ‘We draaien een zwaar seizoen en ook vandaag ging het moeizaam. Maar goed, soms zit het mee en dat was nu het geval. Al moet ik wel zeggen dat we er voor geknokt hebben. Niet meer over praten, in de zak steken en volgende week op naar de volgende wedstrijd’, sprak aanvoerder Ruben Danhof na afloop.

*SC Loppersum – Aduard 2000 3-1 (1-0). Rik Buikema 1-0; Rik van Noord 2-0 (e.d); Matthijs van Beusekom 2-1; Joris Jurna 3-1.

Trainers van voetbalclubs hebben het er maar druk mee langs de lijn. We hebben Jaap Danhof van SC Loppersum een poosje geobserveerd. Uiteraard met een vette knipoog..

No Replies to "SC Loppersum zet Aduard 2000 opzij"