Teleurstellend gelijkspel Appingedam

Na de 0-0 in en tegen Noordwolde is voor Appingedam kans op rechtstreekse promotie vrijwel verkeken en kan de ploeg van trainer Gerard Zeeman zich voor de nacompetitie gaan opmaken. Een zure constatering, temeer als men bedenkt dat Appingedam het ingaan van de winterstop maar liefst zeven verliespunten minder had dan de enige overgebleven concurrent Gorecht. Die is nu omgebogen in een achterstand van drie punten op de lijstaanvoerder.

Appingedam moest in Noordwolde de nodige spelers missen.Vaste waarden als Anthon Hoorndijk, Zacharias Douma en Jivan Vroom waren niet inzetbaar. Daarnaast moest Marchel Tomo wegens het missen van een training op de bank plaatsnemen. Tot overmaat van ramp vielen in de rust ook Swendly Martina en Tim de Groot met een blessure uit.

De bezoekers begonnen voortvarend. In de eerste minuut schoot Elsin Yilmaz de bal tegen de binnenkant van de paal, maar in plaats van binnen te vallen bleef de bal voor de lijn liggen. Het leek de opmaat voor een leuke pot voetbal, maar al snel viel er weinig meer te beleven. Appingedam had wel een overwicht, maar het spel marcheerde niet. Noordwolde heeft geen voetballende ploeg. De spelers van de thuisclub compenseerden dat echter met een geweldige inzet, joegen op elke bal en voorkwamen dat Appingedam ook maar in de wedstrijd wist te komen.

Toch kregen de gasten een aantal kansen. Zo waren er eigenlijk niet te missen kansen voor Job Kool, Johannes Huisman en Elsin Yilmaz. Noordwolde kreeg gedurende het hele duel twee goede kansen, een voor en na de rust, maar ook zij faalden. Halverwege het tweede bedrijf werd Yilmaz binnen de zesztien fors onderuit gehaald. De laconiek leidende fluitist uit Friesland had er geen boodschap aan.

Ook een tweede strafschop werd de Damsters onthouden. Doan Ibraimi ging alleen richting doel, maar werd door een verdediger in de rug gelopen. Ook nu werd de bal niet op de stip gelegd. Al met al een zeer matige en teleurstellende wedstrijd, met misschien als verzachtende omstandigheid de vele afwezigen. Of zouden de vele spelers, die op een behoorlijk niveau ook op vrijdagavond aan de zaalcompetitie meedoen, vermoeid en wordt nu de tol betaald? Zaterdag speelt Appingedam thuis tegen De Heracliden en kunnen de gastheren draad weer proberen op te pakken.

* Noordwolde – Appingedam 0-0.

No Replies to "Teleurstellend gelijkspel Appingedam"