Neptunia strijdt met Mamio om vierde plek

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen GEO uit Garmerwolde eenvoudig gewonnen. Door de winst heeft de ploeg van trainer Jan Potma de achtervolgers afgeschud en strijdt men nu met Mamio om de vierde plaats op de ranglijst, die mogelijk recht geeft op het spelen van nacompetitie.

door Frank Molema

Neptunia zag in aanloop naar deze wedstrijd tegen  GEO, dat zich na een goede serie op een zesde plaats terugvond, de lijst met afwezigen weer groeien. Rechtsbuiten Kevin Reiffers blesseerde zich op vrijdagavond tijdens een potje zaalvoetbal aan zijn bovenbeen, Nick Koolhof was na zijn zesde gele kaart geschorst en Frank Molema leek na een jaar afwezigheid weer zijn rentree te maken in de wedstrijdselectie, maar in de oefenwedstrijd tegen het tweede van Viboa liep hij een scheurtje op in zijn hamstring.

De wedstrijd in Garmerwolde was gezapig. Neptunia was voetballend duidelijk een klasse beter dan de thuisploeg, maar werd zelden gevaarlijk. GEO probeerde het via lange ballen op de grote spitsen die ze hebben, maar ook van hen kwam in de eerste helft weinig gevaar. Geen van beide ploegen mocht ook aanspraak maken op een doelpunt, daarvoor was het spel van beide kanten te matig.

In de tweede helft groeide de controle van Neptunia over de wedstrijd. De ploeg uit Delfzijl kreeg steeds meer de bal van GEO, maar had moeite om kansen te creëren. De openingstreffer kwam daarom niet geheel onlogisch met wat geluk tot stand. Ruben Stam mocht vanaf de rand van het strafschopgebied schieten, maar raakte de bal niet helemaal lekker. Michiel van Spaandonk stond in de baan van het schot en kon een andere richting aan de bal geven. De keeper van GEO stond vervolgens op het verkeerde been, redde de bal nog, maar moest een rebound toestaan die Van Spaandonk erin schoot: 0-1.

Vanaf dat moment kon er weinig mis meer gaan. GEO straalde niet uit dat zij voor hun laatste kans op de vierde plaats vochten. De spitsen liepen er wat verloren bij en verzuimden druk te zetten. Neptunia had vaak zelfs op de helft van GEO ruimte te veel, omdat GEO simpelweg het afjagen niet beheerst en er ook geen poging toe deed. De gasten uit Delfzijl kwamen daarom geen moment meer in de problemen.

De 0-2, opnieuw uit een rebound door Van Spaandonk, was daarom een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen op het veld. Het was al de derde winst op rij voor de Neptunianen en heeft door deze serie de achterstand op Mamio flink verkleind. Neptunia is echter wel afhankelijk van een misstap van de Stadjers om op de vierde plaats te belanden. Zij wonnen vandaag nipt van hekkensluiter Engelbert.

Zaterdag speelt Neptunia thuis tegen Middelstum en Mamio speelt in eigen huis tegen Veendam 1894.

* GEO – Neptunia 0-2 (0-0). Michiel van Spaandonk 0-1; Michiel van Spaandonk

No Replies to "Neptunia strijdt met Mamio om vierde plek"