Slordig WEO verliest van Blauw Geel ’15

weoblauwgeel
Robin Klootsema van Blauw Geel ’15 springt op en ontwijkt zo de benen van de inglijdende Woldendorper Stefan van der Wal.  Kylian Verbeek (links) en Benjamin Havik kijken van een afstandje toe.

De op voorhand als voetbalkraker aangekondigde confrontatie tussen de vijfdeklassers WEO uit Woldendorp en het bezoekende Blauw Geel ’15 is voor de gastheren op een deceptie uitgelopen. De slordig en te onsamenhangend spelende geelzwarten verloren het duel redelijk kansloos  2-5.

WEO wilde middels een overwinning nog een rol van betekenis in de derde periode blijven meespelen, maar is te wisselvallig. Als team maakten de gastheren te weinig indruk, waren ze te slordig in balbezit en voetbalden te gehaast. De ballen werden zonder veel omhaal richting de voorwaartsen geschoten in de hoop dat ze per ongeluk een keer goed zouden vallen.

Blauw Geel ’15 had wat meer voetbal in huis en was vooral over de flanken levensgevaarlijk. Thijs Mulder mocht voor 0-1 zorgen na een voorzet vanaf de linkerkant en na een klein half uur was hij andermaal succesvol na een loepzuivere voorzet van Robin Klootsema: 0-2. De wedstrijd leek toen al gespeeld, maar nog geen dertig seconden na de treffer kwam WEO terug. Niels Jansen werd even los gelaten en tikte de bal breed op Benjamin Havik. Die hoefde alleen maar af te stoffen: 1-2.

Vlak voor rust werd de marge weer verdubbeld door Robin Klootsema. Hij joeg de bal met een geplaatst schot in de korte hoek. Keeper Michael van der Beek was wel in de buurt, maar had geen verweer: 1-3.

Na de pauze duurde het even alvorens er weer reden tot juichen was. Nadat Tyrell Olthoff de bal over het Woldendorper doel had gelepeld en Thijs Mulder een teenlengte te kort kwam om het leer binnen te tikken, was het aan de andere kant wel raak. De vaak onberekenbare Niels Jansen stuurde Daniël Boekee op pad en diens voorzet werd op prima wijze andermaal door aanvoerder Benjamin Havik tot doelpunt gepromoveerd: 2-3.

Terwijl iedereen dacht dat WEO wel wat extra gas zou geven om ook de gelijkmaker op het bord te krijgen, bleek het tegendeel waar. De ploeg zakte weg en kreeg vervolgens nog twee treffers om de oren. Nummer vier kwam op naam van Tyrell Olthoff en de laatste goal van de middag was ongetwijfeld de fraaiste.  Koen de Vreught joeg de bal uit een voorzet van Thijs Mulder met een halve omhaal via onderkant lat steenhard het doel in en tekende daarmee voor de 2-5 eindstand.

* WEO – Blauw Geel ’15 2-5 (1-3). Thijs Mulder 0-1; Thijs Mulder 0-2; Benjamin Havik 1-2; Robin Klootsema 1-3; Benjamin Havik 2-3; Tyrell Olthoff 2-4; Koen de Vreught 2-5

No Replies to "Slordig WEO verliest van Blauw Geel '15"