Zevenklapper Corenos in duel met VVS

corenosvvs
Viervoudig doelpuntenmaker Lars Baar torent boven alles en iedereen uit en zal de 3-2 voor Corenos scoren (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Corenos heeft zaterdag op eigen veld een zevenklapper laten noteren in de wedstrijd tegen het Oostwolder VVS. Man van de wedstrijd was Lars Baar. Hij scoorde vier keer voor de Roodeschoolsters. Volgens trainer Erik Zuidema had zijn ploeg met dubbele cijfers moeten winnen.

Het lijkt er een beetje op dat de puzzelstukjes voor Corenos eindelijk op de goede plek vallen. De laatste weken heeft men acht punten gepakt en een overwinning op VVS zou de gastheren nog wat meer lucht geven.

Toch was het aanvankelijk weer oppassen geblazen, want de thuisclub kwam in de 17e minuut met 0-1 achter te staan door een treffer van Jeffrey Bos. Niet in het minst van hun stuk gebracht, werd de weg naar het doel van de Oostwolders gezocht en was het Lars Baar die de gelijkmaker voor zijn rekening wist te nemen: 1-1. Corenos kreeg voldoende mogelijkheden op meer, maar wist alleen nog via Anne-Jan ten Harkel te scoren. ‘Jammer, want als je alle kansen optelt had het voor de rust ook wel 8-4 kunnen staan’, vertelt Zuidema. Hij zag VVS nog een keer tegenspartelen. Thijs Boer liet in de 34e minuut de 2-2 aantekenen alvorens de thee werd ingetapt.

Na de doelwisseling had Corenos een feller VVS verwacht, maar de bezoekers leken een beetje aan het einde van hun latijn te zijn. Ten Harkel en Baar hadden na een knap eentweetje al een feestje in gedachten. Zij hadden echter buiten de grensrechter van VVS gerekend. Hij had buitenspel geconstateerd en dus liet de 3-2 nog even op zich wachten.

Niet voor lang, want Baar was even later we succesvol: 3-2. Het was de eerste van een serie van drie treffers en dus mocht hij een puntgave hattrick achter zijn naam schrijven: 5-2. Anne-Jan ten Harkel schoot nummer zes tegen het nylon en uiteindelijk deed Erik Zuidema ook nog een duit in het zakje: 7-2. ‘En dat was echt te weinig. Ik had ook meer moeten scoren’, gaf hij naderhand ruiterlijk toe. Ontevreden kon hij uiteraard niet over het resultaat zijn. ‘De situatie is nu zo dat we zelfs nog weer boven de streep kunnen komen te staan. De wedstrijd van komende woensdag tegen Engelbert is wat dat betreft cruciaal.’

Over VVS zei de oefenmeester: ‘Na de 3-2 werden ze helemaal kapot gespeeld. Puur geklopt op agressiviteit en inzet. Het heeft me deugd gedaan een Corenos te zien dat zich terdege bewust is van wat er op het spel staat. Maar goed, dat weten we al langer. Het lijkt nu alleen zo te zijn dat het kwartje een keer de goede kant op valt.’

* Corenos – VVS Oostwold 7-2 (2-2). Jeffrey Bos 0-1; Lars Baar 1-1; 2-1; Thijs Boer 2-2; Lars Baar 3-2; Lars Baar 4-2; Lars Baar 5-2; Anne-Jan ten Harkel 6-2; Erik Zuidema 7-2

No Replies to "Zevenklapper Corenos in duel met VVS"