De Munte wint 40e editie Scholierenloop

scholierenloop
Ook de jongere deelnemers lieten zich van hun beste zijde zien.

Onder een stralende voorjaarszon en een lekkere temperatuur is zaterdag op het sportpark Centrum in Delfzijl de 40e editie van de scholierenloop gehouden. In totaal streden 430 deelnemers uit het basisonderwijs voor het scholenklassement, dat uiteindelijk door openbare basisschool De Munte uit Termunterzijl werd gewonnen. De tweede tot en met de vijfde plaats gingen naar respectievelijk Het Zigt, OBS Tasveld, OBS Jan Ligthart Delfzijl en OBS Hiliglo.

De Scholierenloop wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek. Voor het tweede jaar deden ook de 4- en 5-jarigen mee, wat resulteerde in een toename van het aantal deelnemers. Op het evenement kwamen naar schatting 900 toeschouwers af. In totaal deden 21 basisscholen uit de regio mee aan de wedstrijd. De Scholierenloop geldt als opening van het nieuwe atletiekseizoen in de havenplaats.

In totaal werden maar liefst 31 verschillende series gelopen over drie verschillende afstanden. De allerkleinsten in de leeftijd van 4 en 5 jaar liepen 200 meter. De 6-, 7- en 8-jarigen liepen een volledige ronde op de atletiekbaan van 400 meter. De 9-, 10-, 11- en 12-jarigen mochten hun kunnen laten zien over twee ronden. Ook werd er een serie door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze punten konden verdienen voor hun school. De ouders en leerkrachten werden na het behalen van de finish verblijd met een roos.

Kinderen die kennis willen maken met de atletieksport, zijn van harte welkom tijdens een van de trainingsavonden op de atletiekbaan van AV Fivelstreek in Delfzijl.

Pupillen ( 6 – 10 jaar) maandag 18.00-19.00 uur woensdag 18.00-19.00 uur
Junioren (11 – 20 jaar) maandag 19.00-20.00 uur woensdag 19.00-20.00 uur

Voor meer informatie over de Scholierenloop: www.avfivelstreek.nl

No Replies to "De Munte wint 40e editie Scholierenloop"