Eems Boys wint doelpuntrijk treffen

Eems Boys heeft dinsdagavond met 5-3 van Westerlee gewonnen en revancheerde zich daarmee voor de zaterdag geleden thuisnederlaag (1-3) in het duel met De Pelikanen. Halverwege het duel op het sportpark Centrum stond het 2-1 in het voordeel van de groenwitten.

De Delfzijlsters waren gebrand op een overwinning, want afgelopen weekend had het keurkorps van trainer Bert de Vries ondermaats gepresteerd. Aanvankelijk leek het duel de zelfde kant op te gaan als zaterdag. Toen was er binnen een tijdsbestek van zeven minuten twee keer gescoord en ook nu gebeurde dat. Met als enige verschil dat het nu de thuisclub was die aan de leiding wist te komen. De treffer kwam op naam van Michiel Evers. Namens Westerlee was het Vincent Meulenbelt die de bezoekers langszij wist te brengen: 1-1.

Het duel was amper een kwartier onderweg of er kon opnieuw gejuichd worden. Erwin Noordhoff bezorgde Eems Boys voor de tweede keer een voorsprong en met de 2-1 stand brak ook de rust aan.

Terwijl het weer er allesbehalve beter op werd mocht Westerlee al vrij snel weer op een goed resultaat hopen. Jan Nomden liet de 2-2 aantekenen. Zijn ploeg moest wel gas geven, want elk puntverlies kon wel eens grote gevolgen hebben voor het slot van de competitie. Rechtstreekse degradatie zou dan steeds dichterbij komen.

Na 68 minuten spelen liet Jan Douwe Rinsma het thuisfront voor de derde keer opveren (3-2) en toen leek het wel gebeurd met de gasten. Eems Boys was eenvoudigweg te sterk voor Westerlee en liep via Didier Stoppels (73e min.) en Erwin Noordhoff (85e min.) uit naar 5-2. Uiteindelijk mocht Robert Nomden  in de 91e minuut de laatste goal van de avond scoren: 5-3.

Met de overwinning op zak heeft Eems Boys een belangrijke stap gezet in de strijd om lijfsbehoud. Voor Westerlee blijven de zorgen. Men had bij winst goede zaken kunnen doen omdat Noordwolde een eindje verderop met 2-1 klop kreeg van De Fivel. 

* Eems Boys – Westerlee 5-3 (2-1). Michiel Evers 1-0; Vincent Meulenbelt 1-1; Erwin Noordhoff 2-1; Jan Nomden 2-2; Jan Douwe Rinsma 3-2; Didier Stoppels 4-2; Erwin Noordhoff 5-2; Robert Nomden 5-3.

 

No Replies to "Eems Boys wint doelpuntrijk treffen"