Belangrijke week voor Midstars 3

Voor Midstars 3 was het een belangrijke en drukke week. Eerst moest op donderdagavond de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen DTTC ’78 1 uit Appingedam worden gespeeld en een dag later was in eigen huis De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen de tegenstander. Beide wedstrijden werden gespeeld in de gebruikelijke samenstelling met Harry Kruizenga, Peter de Hek en Richard Roossien.

Tegen DTTC ’78  moest alleen De Hek één keer een tegenstander feliciteren. Ktuizenga en Roossien bleven ongeslagen en wisten ook de dubbel in winst om te zetten. Door de 9-1 winst had het team een uitstekende uitgangspositie op vrijdagavond. Dit werd echter een veel zwaardere wedstrijd. De Hek bleef ditmaal helaas zonder overwinning en Kruizenga stond één keer aan de goede kant van de score. Roossien wist twee van de drie tegenstanders te verslaan, maar moest de dubbel met Kruizenga aan de tegenstander laten. Door de 7-3 nederlaag gaat de laatste speelronde erg spannend worden. Het team staat op de eerste plaats met 2 punten voorsprong op De Treffers ’70 2 en ook TTV Appelscha 2 is nog niet helemaal kansloos met vijf punten achterstand.

Midstars 4 moest het in eigen huis opnemen tegen Beukema 1 uit Hoogezand in de promotiepoule van de tweede klasse. Het team bestond deze keer uit Frans de Vries, Joop Bakker en Ivo Lint. De tegenstander kwam met slechts twee spelers opdraven, waardoor het team al met een 3-0 voorsprong aan de wedstrijd begon. Bakker wist zijn twee enkelpartijen te winnen en zijn teamgenoten wisten hier beiden een overwinning aan toe te voegen. Bakker en Lint verloren echter ook de dubbel, zodat het een 7-3 overwinning werd. Hierdoor staat het team met nog één speelronde te gaan op de tweede plaats met een punt achterstand op koploper Vinkhuizen 1.

Voor Midstars 5 stond er niet heel veel meer op het spel in de thuiswedstrijd tegen DTTC ’78 3 uit Appingedam. Bij een aantal behaalde punten zou het team definitief zeker zijn van klassebehoud. Het team speelde deze avond met Anine Stegeman, Gerwin Drewes en invaller Saskia de Jong. Stegeman en De Jong bleven zonder overwinning en Drewes wist knap ongeslagen te blijven. Stegeman en Drewes wisten ook de dubbel te winnen, zodat het een 6-4 nederlaag werd. Hierdoor is het team zeker dat het ook volgend seizoen weer in de derde klasse mag uitkomen.

Midstars 6 heeft ook niet veel meer te winnen en zou alleen bij een ruime zege nog een theoretische kans op de titel hebben. Het team speelde in de thuiswedstrijd tegen GTTC Groningen 7 met Youri Kobes, Piet Bergsma en Rob Andringa. Kobes wist heel knap ongeslagen te blijven en Bergsma stond twee keer aan de goede kant van de score. Andringa wist hier nog een overwinning aan toe te voegen. Kobes en Bergsma wisten ook de dubbel in winst om te zetten en na de 7-3 overwinning staat het team op dit moment op de derde plaats in de vierde klasse.

De jeugd van Midstars moest zaterdag een lastige thuiswedstrijd spelen tegen Dokkum 1. De tegenstander was voor aanvang al kampioen. Voor Midstars stonden Auke Klaassen, Xander Oskam en Natasja ten Berge aan de tafel. Het team liet bij vlagen uitstekend spel zien, maar moest toch duidelijk zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Klaassen en Oskam wisten beiden een partij in winst om te zetten. Ten Berge bleef zonder overwinning. Samen met Oskam verloor ze ook de dubbel. Door de 8-2 nederlaag staat het team op dit moment op de vijfde plaats in de vierde klasse.

De broers Oskam moesten in de mini competitie de laatste wedstrijd in Harkstede spelen tegen Oldambt 2 uit Finsterwolde. Het team was al kampioen maar wilde de competitie natuurlijk goed afsluiten. Pascal bleef ongeslagen en Marnix moest één keer een tegenstander feliciteren. Samen wisten ze ook de dubbel te winnen, waardoor ook de laatste wedstrijd werd gewonnen en het team ruim kampioen is geworden.

No Replies to "Belangrijke week voor Midstars 3"