Appingedam verpulvert SC Scheemda

appingedamscheemda
Damster Danny Schudde (links) en een Scheemder demonstreren een nieuw soort eentweetje. Roy de Groot (midden) lijkt zich over het huzarenstukje te verbazen.

Appingedam heeft een simpele zege weten te boeken op SC Scheemda. Het werd op het burgemeester Wellemansportpark, na een 4-0 ruststand, maar liefst 8-0 voor de mannen van trainer Gerard Zeeman. Goed voor het doelsaldo, want concurrent Gorecht won eveneens maar wist slechts twee keer te scoren. De race om de titel in de derde klasse C duurt derhalve onverminderd voort en zou wel eens op een beslissingswedstrijd uit kunnen draaien.

De zaterdag- en zondagtak van SC Scheemda smelten volgend seizoen samen, maar of dat de oorzaak is geweest van de povere weerstand die men de kampioenskandidaat bood? De harde cijfers waren in ieder geval dat de gasten zich bij een goed resultaat veilig hadden kunnen spelen. Aan de andere kant hoefden ze niet op clementie van Appingedam te rekenen. Het team van trainer Gerard Zeeman wil de titel en moest dus winnen.

Het werd al snel duidelijk dat de Scheemders niet veel in de melk zouden krijgen te brokkelen. Doan Ibraimi opende de score al snel en toen Svendly Martina er 2-0 van had gemaakt, was de weerstand al gebroken. De Damsters speelden de bal goed rond en wachtten op het moment dat er een versnelling geplaatst kon worden. Doan Ibraimi zorgde voor 3-0 en nog voor het rustsignaal had geklonken wist Roy de Groot het kwartet vol te schieten: 4-0.

‘Het liep zoals ik het graag zie. De zaalcompetitie is net op tijd afgelopen’, zei Zeeman na het duel. Het is algemeen bekend dat hij niet zo gecharmeerd is van het feit dat sommige spelers ook op de vrijdag actief zijn.

Van SC Scheemda had de thuisclub niets te vrezen. Daar veranderde ook na de doelwisseling niets aan. Doan Ibraimi was de eerste die na de thee doel trof: 0-5. En toen was daar het kwartiertje van Bart Huizenga. Hij mocht invallen en produceerde een onvervalste hattrick. Zijn lengte kwam hem goed van pas bij de kopgoal die 6-0 betekende. Vervolgens plantte hij zijn voet tegen de bal voor 7-0 en tekende hij met het hoofd voor de 8-0 eindstand.

Eenmaal in de kantine aangekomen viel hem een staande ovatie ten deel. ‘En hij verdiende het. Die jongen is er altijd, is gedisciplineerd en zeurt nooit. Ik heb diep respect voor dat soort spelers’, aldus Zeeman.

Met nog een uitwedstrijd tegen Poolster en een thuisduel tegen buurman De Pelikanen voor de boeg weten de Damsters wat hen te doen staat. Je zou kunnen zeggen dat concurrent Gorecht het ‘beter’ treft met een uitduel tegen SC Scheemda en een uitwedstrijd bij Poolster. Of dat ook werkelijk een voordeel blijkt te zijn, zal over enkele weken duidelijk worden. Zeeman wil liever niet over dat soort dingen nadenken. ‘Het zullen lastige wedstrijden worden, maar ik heb er alle vertrouwen in’, zegt de coach.

* Appingedam – SC Scheemda 8-0 (4-0). Doan Ibraimi 1-0; Svendly Martina 2-0; Doan Ibraimi 3-0; Roy de Groot 4-0; Doan Ibraimi 5-0; Bart Huizenga 6-0; Bart Huizenga 7-0; Bart Huizenga 8-0.

No Replies to "Appingedam verpulvert SC Scheemda"