Corenos boekt nuttige zege op De Vogels

corenosdevogels
Wouter Wieringa kopt de bal namens Corenos. Half verscholen is rechts doelpuntenmaker  Lars Baar(9) zichtbaar. De verdedigers Jaap van Dijken en Mark Bakker (links) kijken van afstand toe.

Corenos heeft in eigen huis een 5-2 overwinning geboekt op De Vogels. Het team van trainer/speler Erik Zuidema en Frits Meeuwes was vooral de eerste helft de bovenliggende ploeg, maar verzuimde toen een monsterscore neer te zetten. Halverwege het duel stond het slechts 4-1. Na de thee speelden de bezoekers een stuk opportunistischer. Tot meer dan één treffer leidde het offensief echter niet. Uiteindelijk werd het duel in de laatste minuten definitief in het voordeel van de gastheren beslist.

De Roodeschoolsters wisten op voorhand dat winnen de enige optie was om de hoop op klassenbehoud levend te houden. Het was dan ook schrikken toen de thuisclub al vrij snel met 0-1 achter kwam te staan door een treffer van Jelmer de Jong. De vreugde over die goal duurde slechts enkele minuten. Lars Baar trok de stand gelijk en vervolgens zorgde Wesley Dijksterhuis er voor dat het kwartje de kant van Corenos op viel nadat hij de 1-2 had gescoord uit een prima lopende aanval. Een prima treffer van Robert Knol en een goal van Erik Zuidema zorgden halverwege het duel voor een ogenschijnlijk geruststellend ogende 4-1 voorsprong. De gastheren waren de betere ploeg, maar sprongen erg slordig met de geboden mogelijkheden om.

Na de doelwisseling bleek al snel dat de Stadjers zich allerminst gewonnen wilden geven. De jonge goalie Sven Knot kreeg meer werk te doe dan hem lief was. Hij maakte een goed ingeschoten vrije trap onschadelijk, zag een inzet via de lat over het doel verdwijnen en mocht over geluk niet klagen toen een indraaiende voorzet vanaf links rakelings langs de kruising zeilde. Hij had vervolgens geen antwoord op de snoeiharde kopbal van Bob Tiggelaar die via onderkant lat tegen het nylon kletste: 4-2.

Er moest nog een kwart wedstrijd gespeeld worden en het spel van Corenos werd steeds slordiger. Duels gingen te vaak verloren en het balbezit was telkens van korte duur. De Vogels mocht via de flanken telkens ongehinderd richting Knot opstomen en als het wat simpeler kon, werd de bal gewoon in het Roodschoulster strafschopgebied gepompt.

Het had er alle schijn van dat de bezoekers het nog even spannend wilden maken. Knot wist een scherp indraaiende bal tot corner te verwerken, tikte een vervaarlijk ogend schot langs de voor hem goede kant van de paal en bleef even later na een scrimmage baas in de eigen zestien meter.

In de 88e minuut was het laatste restje verzet verdwenen. Na een klein opstootje aan de rechterkant van het veld mocht Corenos een vrije trap nemen. Aalderd Duinkerken nam dat karwei op zich en speelde Anne-Jan ten Harkel aan. Hij worstelde zich langs zijn directe tegenstander en deponeerde het leer in de verre hoek: 5-2.

Met nog de wedstrijden tegen Neptunia en Groningen voor de boeg staan Corenos twee finales te wachten. In de vierde klasse is het in de onderste regionen namelijk dringen geblazen. Daar weet Engelbert inmiddels dat men het volgend seizoen in de vijfde klasse speelt.

* Corenos – De Vogels 5-2 (4-1). Jelmer de Jong 0-1; Lars Baar 1-1; Wesley Dijksterhuis 2-1; Robert Knol 3-1; Erik Zuidema 4-1; Bob Tiggelaar 4-2; Anne-Jan ten Harkel 5-2.

No Replies to "Corenos boekt nuttige zege op De Vogels"