SV TEO klaar met seizoen na nederlaag

svteoniekerk
Ten Poster Patrick Schut is in een luchtduel met Niekerker Edwin Zwier verwikkeld. Zijn teamgenoten Aart Reitsema (4) en Jarno Kruger (6) zijn in de buurt.

SV TEO heeft de kans laten liggen om het hoger geplaatste Niekerk pootje te lichten. De Ten Posters hadden een achterstand weggepoetst en stonden op zeker moment zelfs met 4-3 aan de leiding. Een strafschop en een late goal deden de thuisclub echter alsnog de das om. Voor het team van trainer Jan Afman zit het seizoen er nu wel op.

Theoretisch gezien had SV TEO nog kansen op het behalen van een periodetitel. Dan zou er in de resterende wedstrijden geen punt meer weggegeven mogen worden. Om te beginnen in de thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats in de ranglijst bivakkerende Niekerk.

Het leek er aanvankelijk niet op dat de gastheren een goed resultaat zouden boeken, want binnen een kwartier stond Niekerk op een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Wilco Noordhof.

De aantrekkelijke openingsfase kreeg een prima vervolg omdat SV TEO de rug wist te rechten en de achterstand nog voor de pauze had weggepoetst. Marten Reitsema zorgde voor 1-2 en Halbe van der Veen zette de Ten Posters op gelijke hoogte: 2-2. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling kreeg de brigade van Afman opnieuw een tegenslag te verwerken. Nu was het Jeroen Beerlings die de gasten de das om deed: 2-3. En andermaal moest er gas worden gegeven om een mogelijk verlengstuk van de competitie in zicht te houden. Jeroen Coster en Emiel Kruger draaiden de rollen om: 4-3. De supporters zagen het al helemaal zitten, maar hadden beter nog even kunnen wachten met juichen.

De scheidsrechter van dienst ontwaarde een uitgestoken Ten Poster been tijdens een scrimmage in het strafschopgebied en deponeerde de bal op de stip. Jeroen Beerlings liet zich dat buitenlansje niet ontnemen en liet zijn tweede treffer aantekenen: 4-4.

SV TEO probeerde het wel, maar miste net dat beetje vernuft om de gasten op de knieën te dwingen. Sterker nog, vijf minuten voor het einde lepelde Edwin Zwier de bal tegen het nylon en bezorgde Niekerk de 4-5 voorsprong. De tijd was daarna te kort voor de gastheren om een minimaal verdiend punt uit het vuur te slepen.

Voor de Ten Posters zit het seizoen er nu wel op. Men moet nog tegen Boerakker en RZ Baflo spelen, maar dat zijn duels die niets meer om het lijf hebben. SV TEO zal ze echter willen winnen om zo hoog mogelijk te eindigen. ‘Het liefst als vierde, dan hebben we onze doelstelling wel gehaald. Volgend seizoen komen er wat jongens bij en kunnen we misschien wat verder kijken’, aldus leider Jan Beukema.

* SV TEO – Niekerk 4-5 (2-2). Wilco Noordhof 0-1; Wilco Noordhof 0-2; Marten Reitsema 1-2; Halbe van der Veen 2-2; Jeroen Beerlings 2-3; Jeroen Coster 3-3; Emiel Kruger 4-3; Jeroen Beerlings (strafschop) 4-4; Edwin Zwier 4-5.

No Replies to "SV TEO klaar met seizoen na nederlaag"