Zwaarbevochten zege Peli bij De Fivel

defivelpelikanen
Ruben Keizer duelleert met aanvoerder Geert van der Veen van De Fivel terwijl teamgenoten toekijken en op handen en voeten over het veld kruipen.

De Pelikanen heeft goede zaken gedaan om een plek in de nacompetitie te bereiken met een zwaarbevochten zege op gastheer De Fivel. Daarmee blijft een tweede achtereenvolgende promotie tot de mogelijkheden behoren voor de brigade van trainer Kees Bouma. De overwinning in Zeerijp op de fanatiek strijdende thuisclub was nauwelijks terecht, hoewel de gasten hard werkten en zeker niet slecht speelden.

De Fivel was grote delen de iets betere ploeg en kreeg via Jacob Havinga drie goede kansen. Die vielen allemaal in de tweede helft te bewonderen. Voor de thee werd er aardig gecombineerd, maar waren er weinig doelkansen. Ruben Keizer mocht een vrije trap nemen in kansrijke positie, maar schoot over en Cees bij de Leij schoot aan de andere kant in de handen van Rody Bos. Vincent Benesia werd halverwege de eerste helft in doorgebroken positie door Frank Pijper vastgepakt. Die mocht niet mopperen dat arbiter Kampherbeek uit Hoogeveen het bij geel liet. In de 28e minuut aarzelden Jermaine en Rody Bos met opruimen en ingrijpen waardoor Cees bij de Leij onverwacht in balbezit kwam. Aanvoerder Rody Bos griste, ver uit zijn doel gekomen, de bal voor de voeten van de Riepster aanvaller weg.

Na de thee verzuimde Jacob Havinga tot twee keer toe zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na slordig uitverdedigen van Ruben Keizer  volgde een voorzet van Geert van der Veen, die voor wat paniek zorgde in de uit positie gespeelde defensie van de Damsters. Havinga leek de bal eenvoudig in de lege hoek van het doel te kunnen schieten, maar faalde. Nog geen minuut later kreeg hij een herkansing, maar ook nu ging zijn schot ruim naast.

De Pelikanen kon opgelucht adem halen en kreeg vervolgens hulp van De Fivel bij het openbreken van de wedstrijd. Niels Ronde en Thomas van der Veen liepen elkaar omver, waarna Vincent Benesia er met de bal vandoor ging. Alleen voor de sterke doelman Ruud Kuizenga toonde hij zich koel en scoorde beheerst: 0-1. Coach Ronald Vermeulen van De Fivel sputterde wat tegen, omdat hij meende dat zijn ploeg een vrije tap had gezien in de botsing van zijn spelers.

Er moest na de goal nog ruim een half uur worden gespeeld en dus had de ploeg uit Zeerijp tijd genoeg het foutje weg te poetsen. De gastheren raakten echter geïrriteerd door de onverdiende achterstand en de overtredingen regen zich aaneen. Nadat Jacob Havinga nog een keer de buitenkant van de paal had geraakt, waren de beste kansen voor de gasten.

De Damsters kregen steeds meer ruimte van de oranjehemden. Het lukte Niels Breedijk, Richard van Kaam en Thijs Zuidema echter niet de wedstrijd voortijdig te beslissen. Aan de overzijde van het veld liet Bij de Leij een mogelijkheid liggen om de gelijkmaker te scoren. De schouder van Niels Breedijk schoot na een charge uit de kom. Hij schudde echter wat met zijn arm en speelde vervolgens verder.

In de laatste minuten ontspoorde het duel enigszins. Eerst werd Jeffrey de Vries getorpedeerd zonder dat de leidsman ingreep, toen werd de rustig verdedigende Erik-Jan Raangs onheus bejegend en in het tumult dat ontstond nam Dennis de Vries op volkomen onacceptabele wijze wraak op de provocerende  Alex van der Galiën.  De scheidsrechter zond  De Vries met rood naar de kleedkamer. Vervolgens keek hij op zijn chronometer en besloot wijselijk het duel de boeken in te fluiten.

* De Fivel – De Pelikanen 0-1 (0-0). Vincent Benesia 0-1

No Replies to "Zwaarbevochten zege Peli bij De Fivel"