Zwak Poolster door Westerlee afgedroogd

Poolster had alles uit de kast getrokken om de uitwedstrijd tegen Westerlee de lading te geven die er al op rustte. Een bus vol supporters moest mee om de geelzwarten naar de overwinning te schreeuwen. De achterliggende gedachte was natuurlijk het degradatiespook voor te blijven. De cruciale wedstrijd eindigde echter in een nachtmerrie. De gastheren rolden de ploeg van Glenn Muskiet met maar liefst 7-2 op en daarmee kwamen ze er nog genadig van af.

De omstandigheden waren goed en dus kon er een prima pot voetbal verwacht worden. Voor beide teams had de alarmbel al geklonken. Afdalen naar de vierde klasse willen beide ploegen niet. Poolster had nog een appeltje met de gastheren te schillen. In Spijk had men namelijk met 1-2 verloren door treffers van Jan Nomden en Robbert Wester. Ronny Bakker scoorde destijds voor de geelzwarten.

Het was echter Westerlee dat meteen de toon wist te zetten. Poolster werd onder druk gezet en doelman Marcel Werkman moest alles uit de kast halen om zijn team op de been te houden. Binnen een kwartier was het echter raak. De buitenspelval klapte niet goed open en Werkman was vervolgens kansloos op de inzet van Jan Willem Evers. Amper 120 seconden later lag de bal andermaal in het net. Nu was het Vincent Meulenbelt die het vonnis voltrok: 2-0.

Poolster wist daar niets tegenover te zetten. Het kwam niet aan voetballen toe en kreeg pas na een klein half uur de kans iets te laten zien. Een vrije trap van Jeroen de Groot leverde echter niet het gewenste resultaat op. Tien minuten voor de thee werd de lucht boven de Spiekster hoofden nog donkerder toen Jan Nomden de schutterende defensie van Poolster pijn deed: 3-0. Danny Wiersum was de enige die de gasten dichterbij had kunnen brengen. De bal werd onder keeper Wilfred Meulenbelt van Westerlee door geschoten, maar vervolgens door een verdediger voor de doellijn weggeveegd.

Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren, wilden Muskiet en de zijnen geen afstraffing tegemoet gaan. Westerlee bleef na de doelwisseling echter de betere kansen krijgen en had Poolster heel veel pijn kunnen doen als het wat zorgvuldiger was geweest. Jan Nomden had de 4-0 op de pantoffel maar schoot over.

De wedstrijd leek vervolgens op zijn kop te staan toen Ronny Bakker en Johan de Groot wisten te scoren en het zomaar 3-2 stond. Gelet op het spelbeeld een krankjoreme tussenstand, maar Poolster mocht weer hopen. Niet voor lang overigens, want het werd al snel 4-2 door een rake inzet van Jan Nomden. Vervolgens mocht ook Derk Jan Louwes zich laten feliciteren: 5-2. Vincent Meulenbelt strooide daarna nog wat meer zout in de wonde. Hij was twee keer trefzeker en bepaalde de eindstand op 7-2.

De collectieve wanprestatie kan Poolster nog wel eens duur komen te staan. Men moet in de resterende wedstrijden namelijk nog met de kampioenskandidaten Appingedam en Gorecht zien af te rekenen. Zij zullen in ieder geval niets cadeau doen en dus moet Muskiet, die zichzelf al als de verlosser van Poolster zag, ernstig rekening houden met rechtstreekse degradatie uit de derde klasse. En om dat te voorkomen was hij nou net naar Spijk gehaald.

* Westerlee – Poolster 7-2 (3-0). Jan Willem Evers 1-0; Vincent Meulenbelt 2-0; Jan Nomden 3-0; Ronny Bakker 3-1; Johan de Groot 3-2; Jan Nomden 4-2; Derk Jan Louwes 5-2; Vincent Meulenbelt 6-2; Vincent Meulenbelt 7-2.

No Replies to "Zwak Poolster door Westerlee afgedroogd"