Klimaatgroep Stars sluit seizoen af

De kampioenen van Klimaatgroep Stars 1 hebben zaterdag thuis hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Hilversum gespeeld. Op voorhand was er weinig spanning te verwachten, ook omdat de heren al ruim twee weken kampioen zijn met een voorsprong van meer dan dertig punten. Maar omdat Hilversum samen met GTTC Groningen nog kans maakte op de tweede plaats viel er voor de neutrale kijker nog genoeg te genieten en werden de mannen uit Middelstum nog eenmaal serieus uitgedaagd om hun klasse te laten zien.

Bij afwezigheid van Colin Rengers en Teun Bosveld en omdat het tweede team eveneens op hetzelfde moment een wedstrijd om promotie naar de tweede divisie speelde mocht Richard Roossien, die normaal uitkomt in de regionale noordelijke tweede divisie, zijn opwachting maken op het allerhoogste niveau. Hij werd geflankeerd door Jan Tammenga en Henk Jan Wils. Voor Hilversum betraden Wouter Schoeber, Ilan Meijer en Hans den Blanken het strijdtoneel in Middelstum.

Richard-RoossienIn de eerste partij werd Richard Roossien meteen in het diepe gegooid. En liet hij zien dat hij niet van plan was om de handdoek in de ring te gooien. Met 11-9 pakte hij brutaal de eerste game van Schoeber en wist het tot een vijfde game te brengen waarin zijn tegenstander met 11-4 toch net een maatje te groot was. Maar het tweede divisie debuut was bij voorbaat voor Roossien al geslaagd.

Jan Tammenga won de volgende partij betrekkelijk eenvoudig van Ilan Meijer en trok hiermee de stand weer gelijk. Hierna trokken Wils en Tammenga  even door. Wils won zijn eerste partij in vier games van Hans van den Blanken en samen pakten ze ook het dubbel. Tammenga moest hierna even alle zeilen bijzetten tegen Schoeber , maar wist deze partij wel in vijf games winnend af te sluiten en bracht de tussenstand op 4-1.

 

Hierna was het weer de beurt aan Roossien. Weer was hij verre van kansloos en capituleerde hij pas in de vierde game tegen Van den Blanken. Henk Jan Wils had het hierna ook zeker niet gemakkelijk tegen Meijer. Even leek het erop dat Meijer de overhand kreeg, maar in de vijfde game stelde Wils toch nog orde op zaken en won de partij. Het lukte Tammenga et tegen van den Blanken. Met goed geplaatste bloks en Tammenga die niet zijn beste niveau van de avond kon halen, was de tegenstander net iets beter. De eerste game viel met 12-10 nog net de goede kant uit, maar cruciaal was de tweede game die met 18-16 net verloren ging. Tammenga wist daarna geen grip meer op de wedstrijd te krijgen en moest hiermee het derde tegenpunt van de avond prijsgeven.

Wils was deze avond de koning van de vijfde game. Want ook al was hij nog maar net bekomen van een zwaar bevochten zege op Ilan Meijer. In zijn laatste partij wist hij weer zijn hoofd koel te houden in de vijfde game en onderstreepte zijn avond met een mooie hattrick. De klapper van de avond volgde in de laatste partij. Iedereen had al gerekend op een 6-4 einduitslag voor van Klimaatgroep°Stars  en was zich aan het opmaken voor het kampioensfeest dat zich na de wedstrijd in alle hevigheid zou gaan voltrekken. Richard Roossien was echter nog niet zo ver. Hij won in drie games afgetekend van Ilan Meijer en zorgde voor een stunt waar niemand op gerekend had. De Middelstummer speelde de wedstrijd van zijn leven en liet Meijer volstrekt kansloos. Hiermee bracht hij de eindstand op 7-3 en  maakte het feestje nog veel mooier dan het al was.

Klimaatgroep Stars 1 is kampioen met een puntengemiddelde van bijna negen per wedstrijd en komt in het najaar weer uit in de landelijke eerste divisie tafeltennis waar het thuishoort. Het vizier van de Klimaatgroep Stars kan in het najaar weer op een plek in de eredivisie gezet worden. Gegarandeerd spektakel in Middelstum.

Eindstand 2de divisie landelijk 
Klimaatgroep Stars 1 10 – 88
Hilversum 3 10 – 52
GTTC Groningen 1 10 – 49
De Toekomst 1 10 – 44
Bijmaat 2 10 – 34
Blauw-Wit 1 10 – 33

Hoe groot is het verschil met het tweede team. Waar het eerste zich al een paar weken met ruime afstand kampioen mocht noemen, viel het kwartje met een punt verschil voor het talententeam bestaande uit Thomas Kuijer, Jan Thews en Kevin Baron net de verkeerde kant uit. De concurrenten van de Veluwe wisten net als Klimaatgroep Stars met 6-4 te winnen, maar aangezien het onderling verschil in het voordeel van de concurrenten uitviel, stond de thuisclub na een spannende wedstrijd tegen het eerste team van Assen toch net met lege handen.

Klimaatgroepstars-2-Kevin-Baron

Kevin Baron zorgde voor een goede start met een degelijke zege op Julius Harkink in vier games. Maar Jan Thews trok vervolgens aan het kortste eind en verloor zijn eerste partij met 13-11 in de vijfde game van een zeer sterk spelende Bob Eldering die voor alle spelers van Klimaatgroep Stars niet te kloppen bleek. Samen met Kevin Baron wist Jan Thews  wel op overtuigende wijze het dubbel binnen te slepen en Thomas Kuijer deed daarvoor ook al goede zaken met zijn overwinning in zijn eerste partij op Peter Zwama.

Kuijer en Thews wisten allebei twee enkelpartijen te winnen. Baron speelde zeer sterk maar kwam helaas net te kort tegen Peter Zwama. Met 11-9 verloor hij nipt de vijfde game. In de laatste partij leek hij het Bob Eldering nog even moeilijk te maken en dwong hem met knappe spinballen tot het spelen van een vijfde game. Maar met 11-8 gaf de ervaring van Eldering toch net de doorslag. De teller bleef staan op een 6-4 overwinning voor de Klimaatgroep Stars. Omdat later bleek dat de Veluwe eveneens 6-4 had gewonnen van US uit Amsterdam, kwamen de mannen een punt te kort om zich kampioen van de derde divisie te mogen noemen.

Aankomend seizoen zal het drietal er alles aan doen om dit recht te zetten. Vooraf beschouwd is een tweede plaats een knap resultaat voor de promovendus van de noordelijke eerste divisie, maar na dit mooie en ook spannende seizoen waarbij alle drie de spelers veel progressie ten aanzien van hun spel hebben geboekt, overheerste toch de teleurstelling.

Eindstand 2de divisie landelijk 
De Veluwe 1 10 – 61
Klimaatgroep Stars 2 10 – 61
SKF 3 10 – 56
US 2 10 – 44
Tafelten Zwolle 2 10 – 42
Assen 1 10 – 36

De overmacht van het sterke kampioensteam van Disnierats was groot dit seizoen. Maar ook de plaatsen twee en drie stonden voorafgaand aan de wedstrijd tegen de dames eigenlijk al wel vast. De nummer drie kwam op bezoek in Middelstum. De dames van Klimaatgroep°Stars speelden met Yvette Gombert, Saskia de Jong en Anine Stegeman. Het was op voorhand gezien de onderlinge stand wel duidelijk dat het moeilijk zou gaan worden.

Yvette-GombertLange tijd leken alle partijen dan ook richting de bezoekers te gaan. Ondanks dat Yvette Gombert zeer sterk speelde tegen Bulthuis, Stegeman dicht bij was in haar eerste partij tegen Van der Steen en Gombert in de achtste partij tegen dezelfde tegenstander voor de eerste vijfsetter zorgde en hier net met 11-9 het onderspit delfde, bleven de successen voor de dames van Klimaatgroep Stars tot de laatste partij uit waarbij Gombert zeer knap in vijf games van Sabine de Bruijckere wist te winnen en hiermee de eer voor de Middelstummer dames wist te redden.

Achteraf een mooie opsteker van deze ene overwinning was dat deze wedstrijd er net voor zorgde dat die hatelijke laatste plaats toch nog verlaten werd en de dames hun seizoen als nummer vijf afsluiten. (foto’s: I.M. Lint, TTV Midstars).

Eindstand dames 2de divisie 
Disnierats 1 10 – 87
GTTC Groesbeek 1 10 – 65
VVV 1 10 – 53
TT Nijmegen 1 10 – 36
Klimaatgroep Stars 1 10 – 30
Alexandria ’66 1 10 – 29

No Replies to "Klimaatgroep Stars sluit seizoen af"