DTTC ’78 wint 25e editie Eemsmondtoernooi

eemsmondtoernooi01
Van klein tot groot, de tafeltennissers deden hun uiterst best om een topprestatie neer te zetten.

In sporthal De Ringen in Delfzijl werd zaterdag voor de 25e keer het Eemsmondtoernooi georganiseerd. Dit is een tafeltennistoernooi dat ieder jaar wordt georganiseerd door DTTC’78 uit Appingedam, Talo uit Loppersum en Detac uit Delfzijl. Met zeventig deelnemers was het een prima bezet en gezellig toernooi, waarin door jong en oud in diverse klassen om de prijzen werd gestreden.

In de hoogste senioren klasse (E licentie) ging de overwinning in een spannende finalepoule naar Reyno Hut van Doto voor Stefan Dallinga van DTTC ’78 en Jan Pieter Hut van Doto. In de F-klasse ging de finale tussen Harry Antonissen van Midstars en Jonathan Bilden van DTTC’78. De overwinning ging na een spannende strijd naar Harry Antonissen. In deze klasse behaalde Jan van Stee van Talo een uitstekende derde plaats.

In de G-klasse ging de finale tussen Yvette Gombert van Midstars en Edo Ladage van Detac. De overwinning ging naar Yvette Gombert en een keurige tweede plaats voor Edo Ladage gevolgd door Mirte Hoorndijk van DTTC’78. In de H klasse behaalde Erik Schuur van Oldambt de eerste prijs gevolgd door Emily Bezema van DTTC ’78 en Frans Venema van WTTC .

Bij de jeugd was er een prima opkomst bij de starters. Dit zijn spelers die nog geen competitie spelen en zelfs hun eerste toernooi spelen. In de hoogste jeugdklasse ging de overwinning naar Nikita Bouwmeester van DTTC ’78 gevolgd door haar clubgenoten Sanna Bey en Kevin Bolt. In de zesde klasse ging de overwinning naar Iris Schipper met een uitstekende tweede plaats voor Derk Hogewerf van Talo en de derde prijs ging naar Birgit Kugel van DTTC ’78.

In de startersklasse ging naar een spannende finale de overwinning naar Luuk Silvrants van DTTC’78 en een keurige tweede plaats voor Yaniek van Noort van Detac. Ook de wedstrijd om plaats drie en vier tussen Flore Keen van Talo en Robert Nijboer van DTTC ’78 was zeer spannend en in vijf games ging de overwinning naar Flore Keen. Alle jeugdleden kregen een mooie aandenken mee naar huis.

De organisatie kijkt terug op een prima enbovenal sfeervol verlopen toernooi. Volgend jaar is het Eemsmondtoernooi zoals afgelopen jaren weer op de zaterdag voor Pasen. Door omstandigheden moest er dit jaar naar een andere datum worden uitgeweken

De Eemsmondbokaal ging ook dit jaar weer naar DTTC ’78 uit Appingedam, gevolgd door Midstars en Oldambt.

uitslagen 2014.ai

No Replies to "DTTC '78 wint 25e editie Eemsmondtoernooi"