Stedum sluit seizoen af met zevenklapper

Voor Stedum stond zaterdag een wedstrijd om des keizers baard op het programma. Het was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen tegen VVSV ’09 in Ulrum. De laatste seizoenen hebben de geelzwarten telkens tot de laatste wedstrijd van de competitie ergens voor gevoetbald. Het was in het seizoen 2010-2011 dat ze een paar wedstrijden voor het einde nergens meer voor voetbalden. De ploeg van trainer Leendert Nieborg kon dus vrijuit voetballen tegen de Marnebewoners die een plaats boven Stedum zijn geëindigd en daarom de nacompetitie hebben gehaald.

Stedum had ook graag nacompetitie willen spelen, maar er zijn dit seizoen tal van wedstrijden geweest waar men het heeft laten liggen. Aan het eind van de rit sta je echter waar je hoort te staan. VVSV ’09 had voor deze wedstrijd vier punten meer dan de Stedumers en was zodoende dus niet meer te achterhalen. Met het oog op de nacompetitie kregen aardig wat spelers rust bij de gastheren. Stedum was vrijwel compleet en gemotiveerd om het seizoen goed af te sluiten en te laten zien dat men eigenlijk in de nacompetitie zou moeten staan.

Voor de wedstrijd galmde het Hurry-up Stedum al uit de kleedkamer van de thuisploeg. De tekst van ons clublied namen wij daarom vandaag maar weer eens ter harte. Het nummer schijnt overigens 30 jaar na dato opnieuw een hit te worden. Zo komt het nummer al regelmatig voorbij in de kantine van Omlandia en nu blijkt dus ook dat de bemanning van de ZK-18 dit nummer heeft omgedoopt tot hun lijflied.

Stedum was de hele wedstrijd de betere ploeg en straalde uit dat het wilde winnen. VVSV ’09 vond het allemaal wel prima en voetbalde alsof het een potje zomeravondvoetbal betrof. De keeper van de mannen uit Zoutkamp en Ulrum dacht er blijkbaar net zo over want een afstandsschot van Tiemen Dijk leek makkelijk gepakt te kunnen worden wanneer hij even zou duiken. De goalie wilde het echter met de voeten doen en dit ging niet helemaal goed: 0-1. Uiteindelijk werd er gerust met een 0-3 stand dankzij doelpunten van Yannick van den Berg en Diederik Dijk.

Na rust een zelfde wedstrijdbeeld. Klaas Lubbers was gewisseld voor Wolter van Zanten die op de bank ook goed zat maar toch een helft aan de bak mocht. Na een uur kwam Matthijs Colstee er in voor Jan Spijk. Even hiervoor scoorde Siebrand Dijkema zijn laatste doelpunt voor Stedum en noteerde de 0-4. Hierop volgden twee bijzondere doelpunten van Robbert Slager. Aan de eerste goal ging wel een heel rare fout vooraf. Een speler van VVSV ’09 leek de bal over de achterlijn te willen lopen en liet de bal rollen. De keeper geloofde het ook wel en bleef staan.

Robbert Slager zag echter wel een mogelijkheid om de bal in te houden. Hij deed dit vervolgens met een sliding en de bal rolde toch in het doel. Even later een prachtig doelpunt van Slager. Een corner van Diederik Dijk werd prachtig binnen gevolleyd. Het slotakkoord was voor Ferdi de Jonge. Normaal gesproken scoort de aanvoerder van Stedum wel een doelpunt of vijf per seizoen. Dit seizoen stond hij nog droog maar wist in de laatste wedstrijd alsnog zijn doelpunt te pakken door een corner binnen te koppen. Hierna was de doelpuntenregen afgelopen en stond er uiteindelijk een mooie 0-7 op het scorebord.

Al met al was het een goed seizoen dat wordt afgesloten op de vierde plaats. Op een punt na miste Stedum de nacompetitie. Zoals al vaker gezegd, Stedum maakt het elke ploeg lastig maar heeft het ook tegen elke ploeg lastig. Dat blijkt ook wel uit het feit dat men tegen Pelikaan S een keer met 1-2 hebben verloren en 1 keer hebben gelijkgespeeld. Knap tegen een ploeg als Pelikaan S. Verdedigend stond het goed dit seizoen want men heeft de op een na minst gepasseerde verdediging met dertig tegengoals.

De vereniging neemt afscheid van een viertal mensen. Speler Jan Spijk daarover: ‘Zolang ik bij het eerste  zit was onze grensrechter altijd Wilco Witteveen. Een niet altijd even dankbare taak, daarom o zo gewaardeerd dat iemand dit wil doen. Wilco heeft volgens mij zeven seizoenen gevlagd en het mag gezegd worden dat hij wel de meest eerlijke grensrechter is in onze klasse. Daarnaast stopt onze leider Harke Werkman er ook mee. Harke is met een onderbreking van een paar jaar als sinds 1991 leider/verzorger bij Stedum. De wissels moeten het vanaf volgend seizoen dus doen zonder zuurtjes en zijn geweldige commentaar op de wedstrijd. Ik als ervaren bankzitter kan het weten. Het was altijd lachen met Harke op de bank. Bas Bous zei niet voor niets ooit: ik kom er in als het moet, maar op de bank zit ik ook goed. Beide mannen hebben hun taken jaren lang geheel vrijwillig en met veel inzet uitgevoerd. Bij deze dus veel respect en bedankt.’

Ook neemt men afscheid van twee spelers. Keeper Dirk Pijl blijft wel lid maar wil meer tijd aan zijn gezin besteden. Daarnaast wordt hij keepertrainer bij Middelstum. Pijl heeft het ook dit seizoen weer geweldig gedaan. Zo is hij in de laatste acht wedstrijden maar twee keer gepasseerd en in totaal in achttien wedstrijden eenentwintig keer gepasseerd.

Siebrand Dijkema gaat eveneens weg. Hij gaat bij Middelstum voetballen, daar waar hij woont. Het was voor de meeste spelers toch wel even schrikken toen Dijkema bekend maakte dat hij na dit seizoen vertrekt. Hij is natuurlijk de topscorer en iemand die van jongs af aan al bij Stedum speelt. Al met al een teleurstelling dat hij weggaat. Dijkema was na de wedstrijd tegen VVSV ’09 in de kleedkamer ook ietwat onwennig en leek te beseffen dat dit zijn laatste wedstrijd in het geelzwart was geweest. Beide spelers werden bedankt voor hun inzet voor de club en er werd hen veel succes met hun verdere voetbalcarrières gewenst.

* VVSV ’09 – Stedum 0-7 (0-3). Tiemen Dijk 0-1; Yannick van den Berg 0-2; Diederik Dijk 0-3; Siebrand Dijkema 0-4; Robbert Slager 0-5; Robbert Slager 0-6; Ferdi de Jonge 0-7

 

No Replies to "Stedum sluit seizoen af met zevenklapper"