GAV Unitas verliest topper met 2-1

unitasteamfoto

De strijd om het kampioenschap van de Noordelijke Volleybal Competitie had donderdagavond beslist kunnen worden door het heren A-team van de Usquerder vereniging. Ze konden helaas niet overtuigen en verloren de strijd met 2-1 van gastheer VT Martinistad. De titelkansen zijn nog niet verkeken, want volgende week donderdag moeten de Usquerders hun laatste thuiswedstrijd nog afwerken. Tegenstander is dan Eenrum.

In de Oosterparkwijk stonden VT-Martinistad en GAV Unitas tegenoverelkaar voor een belangrijk volleybalduel. Beide ploegen hadden volop kans om kampioen van de Noordelijke Volleybal Competitie te worden. GAV Unitas is in haar bestaan nog nooit kampioen geweest, maar de aspiraties zijn er niet minder om. VT-Martinistad is al meerdere keren kampioen geworden en dus de te kloppen ploeg voor de Usquerders. Daarmee kon het duel als topper worden aangemerkt.

De eerste set begon goed voor beide ploegen. Het publiek zag een spannende en gelijk opgaande strijd ontwikkelen. Supporters van GAV Unitas waren meegekomen naar Groningen om hun team te ondersteunen. Toch bleken de bezoekers de pass niet helemaal voor elkaar te hebben. Het spel verliep stroef bij de Usquerders. Ondanks dat wist men VT-Martinistad bij te benen en bleef het maar gelijk opgaan. De Stadjers leken het spel iets beter onder controle te hebben en speelden soepeler. Tot aan het einde van de eerste set bleef het spannend, maar VT-Martinistad stond niet toe dat GAV Unitas de winst zou pakken:25-23.

De tweede set begon met twee wissels aan de kant van de Usquerders. Trainer Johan Dob koos voor iets meer lengte in de ploeg voor het tweede bedrijf. Ook nu veranderde er weinig in het spelbeeld. De pass was vaak net niet goed genoeg en daardoor konden de gasten niet het spelletje spelen wat men gewend was. Thuisploeg VT-Martinistad stond beter en maakte goed gebruik van de mogelijkheden.  De gastheren kwamen op een voorsprong die GAV Unitas uiteindelijk wist weg te werken. Nu waren het de Stadjers die steken lieten vallen en de goede aanval van GAV Unitas niet altijd wist te pareren. De Usquerder heren waren op dreef en trokken de set met 21-25 naar zich toe.

Een belangrijk setpunt voor GAV Unitas dat nog een wedstrijd voor de boeg heeft. VT-Martinistad kon alleen in de wedstrijd nog punten behalen. Voor hen zat de competitie er na dit duel op.  Coach Dob hamerde er bij zijn ploeg op om door te drukken en nog  een set te pakken. Dat liep ietsje anders. Het spel bleef net iets te ver onder de maat en dan met name de passing. Daarnaast strandden veel aanvallen in het goede blok van VT-Martinistad.

De Groningers wisten geen grote voorsprong op te bouwen, maar nadat de twintig punten gepasseerd waren liet GAV Unitas het liggen. De set ging uiteindelijk met 25-20 naar VT-Martinistad waardoor de eindstand 2-1 in het voordeel van de thuisclub werd. Geen winst dus voor de Usquerders, maar de titelkansen zijn nog niet verkeken. Volgende week donderdagavond moet men weer aantreden in sporthal De Mencke in Uithuizen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst op Eenrum kan de kampioensvlag alsnog gehesen worden.

No Replies to "GAV Unitas verliest topper met 2-1"