Geslaagde provinciale titelstrijd VIOS Warffum

Viossss
De medaillewinnaars van Vios Warffum met vanaf links Yuan Post (1), Denise Raat (2), Bo Dopma (2) en Sophie van Genuchten (1).

Negen turnsters van VIOS Warffum hebben zaterdag geturnd tijdens het provinciaal kampioenschap in Leek. In de eerste wedstrijd turnden twee meisjes in de categorie Mini Instap niveau 12. Dat waren Julia Slob en Yuan Post. Ook Denise Raat turnde in de eerste wedstrijd. Zij kwam uit in de categorie Jeugd 1 D2.

Voor Julia Slob en Yuan Post was het de eerste keer dat ze meededen aan het provinciaal kampioenschap. Het eerste toestel was de balk. Denise liet een geweldige oefening zien op de tien centimeter smalle balk. Ze bleef met koprol en handstand staan en ze deed voor het eerst haar nieuwe afsprong, salto achterover zelfstandig. Bij Yuan Post en Julia Slob ging de oefening minder goed dan tijdens de trainingen. Beide turnsters vielen met ophurken van de balk en Yuan raakte met haar handen de grond tijdens haar afsprong.

Op de andere toestellen lieten de turnsters keurige oefeningen zien. Het was al snel duidelijk dat Yuan Post met een medaille naar huis zou gaan. Denise Raat maakte het bij haar laatste oefening op de brug nog even spannend door een val tijdens ophurken, maar gelukkig maakte dit niks uit voor het eindklassement. Denise Raat werd 2e van Groningen en mocht het zilver mee naar huis nemen. Yuan Post mag zich provinciaal kampioen noemen en mocht het goud mee naar huis nemen. Julia Slob eindigde als tiende.

In wedstrijd twee turnden Vera Bijsterveld in de categorie pupil 1 D2, Tessa Kool in de categorie instap D2 en Bo Dopma in de categorie mini instap D2.Vera Bijsterveld en Tessa kool turnde een keurige wedstrijd. Zij wisten zich op alle toestellen te verbeteren. Vera Bijsterveld eindige als zevende van de zeventien van Groningen en Tessa Kool als zesde van de negentien van Groningen.

Bo Dopma maakte er een spannende wedstrijd van. Ze begon op balk waar ze een strakke oefening turnde maar er tijdens de koprol wel vanaf viel. Toch was ze goed genoeg voor het derde cijfer. Als tweede toestel turnde ze vloer, waar zij veruit het eerste cijfer behaalde. Na het tweede onderdeel stond ze tweede. Het was erg spannend. Bo Dopma turnde op de andere twee toestellen ook keurig en eindigde als tweede van Groningen en mocht het zilver mee naar huis nemen.

In wedstrijd drie turnde Esmee Koning en Moniek Slump in de categorie pupil 1 D3. Ook Sophie van Genuchten turnde in de derde wedstrijd. Zij kwam uit in de categorie pupil 2 D3. Het eerste toestel was vloer. De drie turnsters lieten hier een keurige oefening zien. Het tweede toestel was sprong. De sprong bij Sophie van Genuchten ging redelijk, tijdens de trainingen gaat deze vaak beter. Esmee Koning en Moniek Slump turnen nog geen handstandoverslag tot ruglig, maar lieten wel een keurige andere sprong zien. Het derde toestel was de brug. Sophie van Genuchten liet ook hier weer een keurige oefening zien.

Esmee Koning kon niet inturnen, omdat ze vrijdag tijdens de training twee blaren had opgelopen. Toch liet zij een keurige oefening zien en haalde het tweede cijfer op brug. Moniek Slump had iets meer problemen met de brug dan tijdens de training. Met wat kleine foutjes haalde zij het negende cijfer.

Als laatste toestel stond de balk op het programma. De drie turnsters lieten een keurige oefening zien. Moniek het zevende cijfer. Esmee Koning haalde het tweede cijfer en Sophie van Genuchten kreeg na haar oefening zelfs een applaus van de jury. Zij haalde dan ook het eerste cijfer. Esmee Koning eindige als zesde en Moniek Slump als twaalfde van de tweeëntwintig van Groningen. Sophie van Genuchten mag zich provinciaal kampoen noemen en nam het goud mee naar huis.

No Replies to "Geslaagde provinciale titelstrijd VIOS Warffum"