Volleyballers GAV Unitas kampioen NVC

GAV Unitas kampioen NVC 2014
Geen bal hoeven slaan en toch kampioen worden. De heren van GAV Unitas waren er niet minder blij om.

Het heren A-volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert is donderdagavond kampioen geworden van de Noordelijke Volleybal Competitie. In de  laatste competitiewedstrijd tegen de volleyballers uit Eenrum zou men bij winst kampioen zijn. Amper een uur voor aanvang van de wedstrijd lieten de Eenrummers weten niet te zullen komen en dus werden de Usquerders, zonder ook maar een bal te hebben geslagen, niet alleen formeel winnaar maar tevens kampioen.

Het kampioenschap was al in het zicht, maar moest nog kracht worden bijgezet in een laatste gevecht met Eenrum. In een volle zaal wilden de Usquerder heren het kampioenschap naar zich toe trekken. Volgens de berichten zou er veel publiek aanwezig zijn. Voor de supporters en sporters zou het een mooie en spannende thuiswedstrijd  moeten worden. Het liep echter volledig anders. Men was al een beetje aan het trainen en de zaal klaar te maken toen het bericht binnen kwam dat Eenrum niet zou komen. Bij GAV Unitas keek men elkaar vol ongeloof aan. Kampioen worden is leuk, maar op deze manier werd de feestvreugde wel getemperd.

Uit nood geboren werden er onderling twee potjes volleybal gespeeld. Na een 1-1 gelijkspel wierp men de handdoek in de ring. Uit handen van voorzitter Giny Gangl kregen de mannen de felicitaties namens het bestuur van de Usquerder sportvereniging. Ook kreeg men een roos met een daarbij behorende fles bubbels die meteen door de mannen genuttigd werd. Na het proosten en de felicitaties waren er de plichtplegingen die bij een kampioenschap uitgevoerd horen te worden, zoals het nemen van verschillende teamfoto’s. Aansluitend was het nog lang gezellig in de kantine van sporthal De Mencke in Uithuizen.

Aan het begin van dit seizoen was de insteek van de Usquerders al om volledig voor het kampioenschap te gaan, na het behalen van de tweede plaats vorig jaar. Nog nooit in het bestaan van GAV Unitas werd de ploeg uit Usquert kampioen bij de heren. Nu is het dan zover dat men geschiedenis heeft geschreven. De competitie begon slecht met een verliespartij tegen VVW uit Warffum. Het bleef lange tijd spannend in de top van de Noordelijke Volleybal Competitie, met vier teams die aanspraak op de titel konden maken.

Door de verliespartij van GAV Unitas tegen VT-Martinistad in Groningen moest het kampioenschap uitgesteld worden. Toch wees alles erop dat de titel GAV Unitas tegen Eenrum het niet meer kon ontgaan.  ‘Het is jammer dat we in deze anti-climax kampioen geworden zijn, maar we mogen ons toch de terechte winnaar noemen’, aldus trainer Johan Dob.

De competitie is weliswaar afgelopen, maar de mannen blijven tot de zomervakantie lekker trainen. Daarna kan men weer aan de bak. De titel zal dan verdedigd moeten worden en men heeft onderling uitgesproken dat hopelijk in dezelfde samenstelling te kunnen doen. GAV Unitas zal dan wel sporthal De Mencke, het tijdelijke onderkomen, inruilen voor het nieuwe dorpshuis annex sportgebouw in Usquert. Deze zal dan hoogstwaarschijnlijk weer in gebruik genomen worden. Vooralsnog kan men bij de Usquerder vereniging alleen maar van het behaalde kampioenschap genieten.

No Replies to "Volleyballers GAV Unitas kampioen NVC"