Appingedam weer simpel langs Bant

appingedambant

Appingedam speelt in de volgende ronde van de nacompetitie tegen het stad-Groninger Groen Geel, de ploeg die met 4-1 van buurman De Pelikanen wist te winnen. Het team van Gerard Zeeman had geen enkele moeite met een onthutsend zwak spelend Bant. Het werd slechts 4-1 voor de gastheren, die de uitwedstrijd al met 0-5 hadden weten te winnen.

Het valt niet mee om een ploeg op scherp te houden met de wetenschap op zak dat je eigenlijk niets meer kan gebeuren. Bij Appingedam was dat zeker het geval. Er moest al met 0-6 verloren worden, wilden de polderbewoners hun Noord-Groninger voetbalcollega’s van de volgende stap naar de tweede klasse afhouden. Vanaf het eerste fluitsignaal was al wel duidelijk dat de gasten weinig vertrouwen in een goede afloop hadden. De elf van trainer Gerard Zeeman waren technisch beter onderlegd en hadden beduidend meer voetbalkwaliteit in huis.

Elsin Yilmaz opende de score voor de witzwarten en nam ook de tweede goal voor zijn rekening. Arjan van Hulzen deed namens de bezoekers iets terug (2-1), maar meer dan een schampschot was het niet. Doelman Jelmer Kiewiet had het de rest van de voetbalmiddag betrekkelijk gemakkelijk. Marchel Tomo nam de 3-1 voor zijn rekening en Doan Ibraimi liep glunderend in het rond toen hij 34 seconden na zijn invalbeurt voor 4-1 mocht tekenen.

Als Appingedam wat verzorgder had gespeeld en niet op persoonlijke successen was uitgegaan, had Bant een pak rammel van ongekende omvang gekregen. De scherpte was echter al lang verdwenen en had plaats gemaakt voor plichtmatigheid. De Damsters spelen zaterdag eerst uit bij Groen Geel en moeten het karwei een week later op eigen veld af zien te maken.

Over de wedstrijd tegen Bant en de kansen op het binnenslepen van promotie naar de tweede klasse sprak EemsmondSport na afloop met Zeeman.

* Appingedam – Bant 4-1 (3-1). Elsin Yilmaz 1-0; Elsin Yilmaz 2-0; Arjan van Hulzen 2-1; Marchel Tomo 3-1; Doan Ibraimi 4-1.

No Replies to "Appingedam weer simpel langs Bant"