De Pelikanen uit nacompetitie gewipt

peligroengeel

De Pelikanen was zaterdag op zoek naar revanche op tweedeklasser Groen Geel. De eerste nacompetitiewedstrijd ging voor de Damsters nipt verloren en dus was er voldoende perspectief. Hoe anders was de realiteit. Een blunder van doelman Melvin Keizer werd al na drie minuten afgestraft. Toen Erik-Jan Raangs vlak voor rust met rood van het veld werd gestuurd, was elke hoop op een goed resultaat definitief vervlogen en werd De Pelikanen uiteindelijk vrij simpel uit de nacompetitie gewipt.

De club van coach Kees Bouma moest een 2-1 achterstand goed maken. De Europese regel van dubbel tellende uitdoelpunten bij gelijke stand telt niet bij de amateurs, waardoor een 1-0 overwinning  ( en ook een eventuele 2-1 of 3-2 zege) tot strafschoppen zou leiden. In de eerste wedstrijd voetbalde De Pelikanen wat gemakkelijker, maar had de thuisclub de beste en de meeste kansen. Doelman Rody Bos en enig fortuin zorgden ervoor dat de nederlaag klein bleef en de schade alleszins gerepareerd zou kunnen worden.

De droom van een volgende ronde in de nacompetitie, waarbij buurman Appingedam de tegenstander zou worden, ging al na drie minuten in rook op. Goalie Keizer dacht de bal eenvoudig uit de lucht te kunnen plukken na een corner vanaf rechts. Hij liet de bal echter los. Arjan Jansen was er vervolgens als de kippen bij om af te stoffen: 0-1.

Hoewel De Pelikanen aardig mee voetbalde, wist de thuisclub geen echte vuist te maken. Een voorzet van Thijs Zuidema werd door Richard van Kaam op doel gekopt, maar doelman Jeroen Vogel stond op zijn post. In de 26e minuut kregen de toeschouwers een fraaie goal van Johan Niemeijer voorgeschoteld. Hij zag Keizer iets te ver voor zijn kooi staan en lepelde het speeltuig over hem heen tegen het nylon: 0-2. Walter Hartlief gaf na 35 minuten voetbal de voorzet waaruit Peter Kersing 0-3 wist te scoren.

Vijf goals had De Pelikanen nodig om het tij een gunstige wending te geven, maar daar geloofde niemand in. Vlak voor de thee werd Erik-Jan Raangs van het veld gestuurd toen hij een diep gespeelde bal tegen zijn arm kreeg. Of hij het nu wel of niet bewust deed, scheidsrechter De Jager uit Idskenhuizen vond dat de Damster Groen Geel van een scoringskans had beroofd. En dus moest Raangs inrukken.

De boodschap voor de tweede helft was eenvoudig. Zorg dat de schade niet te groot wordt. Die missie leek te mislukken toen Johan Niemeijer zijn tweede van de middag produceerde: 0-4. Een klein Damster succesje was er daarna voor eerstejaars A-junior Ronald Hunt. Hij stond koud in het veld toen hij de 1-4 op het bord liet zetten. Uiteindelijk bepaalde Peter Kersing de eindstand op 1-5.

Het keurkorps van trainer Neal Haan had dit seizoen slechts drie van de dertien uitwedstrijden winnend weten af te sluiten, maar deze lieten ze zich niet ontnemen. De ploeg speelde verzorgder, had net als in de thuiswedstrijd de betere kansen en toonde zich bijzonder effectief. De Pelikanen eindigde het duel met negen man. Daan de Groot liep een hamstringblessure op en moest in de 82e minuut afhaken. Er was toen al drie keer gewisseld.

Ondanks de uitschakeling kan Bouma trots op zijn ploeg zijn. En dat liet hij naderhand voor de camera van EemsmondSport dan ook blijken.

* De Pelikanen – Groen Geel 1-5 (0-3). Arjan Jansen 0-1; Johan Niemeijer 0-2; Peter Kersing 0-3; Johan Niemeijer 0-4; Ronald Hunt 1-4; Peter Kersing 1-5.

No Replies to "De Pelikanen uit nacompetitie gewipt"