De Heracliden in finaleronde nacompetitie

SV De Heracliden heeft de return tegen Tonego in Luttelgeest met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Jeroen de Munck hoefde er geen minuut om te treuren, want ze hadden op eigen veld immers met 3-0 gewonnen en dus stond de deur naar de finalewedstrijden in de nacompetitie wagenwijd open.

Dat Tonego de blauwzwarten het vuur na aan de schenen zou leggen, werd al vrij snel duidelijk. De Heracliden begon nerveus aan het duel. Ondanks de vrij geruststellende voorsprong stond de spanning er bij een aantal spelers goed op. De thuisclub bouwde aan een groot veldoverwicht en kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong: 1-0.  De duimschroeven werden daarna nog wat steviger aangedraaid en dat leidde vlak voor rust tot de 2-0. Na een mistrap van Marcel Griede kreeg Tonego de mogelijkheid om de marge te verdubbelen en maakte geen fout.

In de tweede helft moest er minimaal nog een keer gescoord worden om op gelijke hoogte met De Heracliden te komen. Na de doelwisseling hadden de gasten het bijzonder moeilijk. Paal en lat stonden een derde treffer van de gastheren echter in de weg. Er moest meer gas gegeven worden, maar enige terughoudendheid was geboden. Een goal van de Meisters zou immers dodelijk kunnen zijn. Frank de Boer was er twee keer dicht bij, maar kwam niet verder dan het aluminium.

Met nog een dik kwartier te spelen steeg de spanning tot ongekende hoogte. Uiteindelijk viel het kwartje goed voor De Heracliden.  Mark de Boer kwam in balbezit en joeg het leer op fantastische wijze in de kruising voor de 2-1.

Daarmee was het pleit wel beslecht. De tijd was voor Tonego te kort om de Meisters de doorgang naar de volgende ronde te versperren. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken barstte de feestvreugde pas goed los. SV De Heracliden is nog 180 minuten van de tweede klasse verwijderd en kan met die sprong de kroon op een fantastisch seizoen zetten.

Jeroen de Munck: ‘Tonego  had veel energie verspeeld. Na een uur spelen was de stormloop wel voorbij. Je merkte deze wedstrijd dat we de automatismen voorin misten door het ontbreken van de geschorste Robin Zuidema. Mark Knol was ook niet helemaal okselfris begonnen. We waren onrustig, maar toonden een enorme werklust. Over twee wedstrijden gezien hebben wij ons effectiever getoond en hadden we het qua organisatie beter staan. We gaan nu op naar de finale.’

SV De Heracliden neemt het zaterdag in de finaleronde op tegen Vitesse ’63. De eerste wedstrijd uit dit tweeluik wordt in het Drentse Koekange gespeeld. Een week later komen de Drenten naar Uithuizermeeden. Het team van trainer Johan Knoll en leider Henk Jan Drost eindigde in de derde klasse D als derde achter kampioen DESZ uit Zwartsluis en Tonego. Vitesse ’63 pakte de eerste periodetitel en heeft met Alfred Pekel (14) en Johnny Schuttevaar (17) , alias de blonde Pelle, de meest productieve spelers in huis.

* Tonego – De Heracliden 2-1. Bart Blok 1-0; Gert-Jan Haenen 2-0; Mark de Boer 2-1.

 

No Replies to "De Heracliden in finaleronde nacompetitie"