Bijzonder duel voor Dappere Dochters

Op het sportpark van Middelstum stond vrijdagavond een bijzondere wedstrijd op het programma. Dat werd gespeeld tussen een team van voornamelijk spelers van Corenos, De Heracliden, ZEC, Noordpool en Middelstum, met als tegenstander het team Kees Mulder. Laatstgenoemde ploeg speelt al een aantal jaren tegen clubs waar Mulder in het verleden trainer is geweest. Het werd een leuke wedstrijd, ondanks de wat magere publieke belangstelling. Het duel werd gespeeld om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor stichting Dappere Dochters en dat is is gelukt. Aan het eind van de avond kon organisator Ronnie Medema een bedrag van duizend euro bekend maken.

Onder leiding van scheidsrechter Zwerver en onder het toeziend oog van kinderarts Jan-Peter Rake van het Martini Ziekenhuis, nauw betrokken bij het Mart&Tini fonds, kwam het team Kees Mulder al in de derde minuut op voorsprong door SV TEO-speler Emiel Kruger. Zes minuten later kwam team Dappere Dochters, in een wit shirt met het logo van de stichting spelend) door een prachtige goal van good-old Geert-Jan Zijlstra van Noordpool op gelijke hoogte. Door goed combinatiespel verscheen Zijlstra alleen voor keeper Dirk Pijl (Stedum) en met een mooie lob verdween de bal in het doel: 1-1.

Drie minuten later kwam team Kees Mulder op een 1-2 voorsprong door Michiel Verloove (Eems Boys). Kruger stond aan de basis door de bal perfect terug te leggen op de inkomende Verloove die keeper Willem Duinkerken (Corenos) het nakijken gaf. Even later was het Siebrand Dijkema (Stedum) met een fantastische kopbal op aangeven van broer Jaap(Stedum) de voorsprong voor team Kees Mulder wist te vergroten: 3-1.

In het daaropvolgende kwartier kreeg de doelpuntenmaker twee opgelegde kansen om de voorsprong uit te breiden, maar vond steeds de uitstekende Duinkerken op zijn weg, Ook Jeroen Eissens (SV TEO) moest zijn meerdere in de sluitpost erkennen. Het team van de coaches Jan Jaap Zijlstra en Frits Meeuwes leek na veertig minuten de aansluitingstreffer te scoren maar de lob van Aalderd Duinkerken (Corenos) verdween net naast het doel.

Na de rust verscheen een heel ander elftal van Dappere Dochters binnen de lijnen en team Kees Mulder kwam amper nog over de middenlijn. Toch bleef men gevaarlijk door de ruimtes die er ontstonden maar het was Richard Knol (ZEC) die een paar minuten na rust met het hoofd scoorde: 2-3. In de 75e minuut kreeg dezelfde Knol een niet te missen kans maar hij vond doelman Zoer (Wagenborger Boys en ex-Eems Boys) op zijn weg. De inzet van Knol kwam tegen het gezicht van Zoer, die zich door Pijl moest laten vervangen. Tien minuten voor rust kreeg Richard Haan (Noordpool) een niet te missen kopkans om beide ploegen op gelijke hoogte brengen, doch zijn inzet was onvoldoende om een gelijke stand op het scorebord te brengen.

In blessuretijd kreeg Erik de Vries op aangeven van Haan de kans om een gelijkspel te laten noteren. Op slechts twee meter van het doel lukte het hem echter niet om de bal tegen het nylon te mikken. Hij schoot op de paal. Als jezelf niet scoort, doet de tegenpartij dit wel en het was Eissens die aan alle illusies van team Dappere Dochters een einde maakte. De eindstand werd derhalve 2-4. Beide teams hebben afgesproken volgend jaar weer tegen elkaar te zullen oefenen.

Zaterdag vindt er een bijzondere dag plaats op het sportpark van SV De Heracliden in Uithuizermeeden. Op deze dag wordt een inzamelingsactie gehouden voor het Mart & Tini fonds. Hierover is al veel gelezen en geschreven en het bestuur van stichting Dappere Dochters nodigt iedereen van harte uit. Er is veel te doen voor jong en oud. Men is vanaf 10.00 uur welkom. Kijk ook op www.stichtingdapperedochters.nl

Aansluitend speelt SV De Heracliden tegen Vitesse ’63 uit Koekange om promotie naar de tweede klasse. De Meisters moeten een 1-0 nederlaag van afgelopen zaterdag goed zien te maken. De aftrap van dat duel is om zes uur.

No Replies to "Bijzonder duel voor Dappere Dochters"