Harry Kruizenga wint 5e WUTTO-toernooi

harrykruizenga
De eerste editie van het WUTTO-toernooi, in 2010 georganiseerd door TTV Midstars uit Middelstum, werd destijds door Harry Kruizenga gewonnen. Zaterdag lukte het hem opnieuw om tijdens de lustrum-editie de cup met de grote oren voor zich op te eisen. 

Het toernooi startte in de ochtend met deelnemers in de A-klasse. Het bleek een mooie warming-up voor het vuurwerk dat de spelers te wachten stond in de topklasse. In die klasse zijn punten te vergaren voor de wereldranglijst (Word United Table Tennis Organization) van, zoals het wordt genoemd, het standaard bat. Kort en wat onsympathiek gezegd spelen met een ‘hema-plank’ waardoor het spelen van het tafeltennisspel voor iedere speler gelijk is. In tegenstelling tot de officiële NTTB-competitie waarbij verschillende rubbers, die een variatie aan effecten op de bal veroorzaken, zijn toegestaan.

In de A-klasse wist Wilco Roes de eerste plaats te bemachtigen ten koste van Peter Zwama. Peter de Hek, lid van TTV Midstars, werd verdienstelijk derde in dit sterke deelnemersveld. Joost de Kleijn kon zich ’s middags als winaar laten van de B-klasse laten kronen door winst in de finale op Wouter Fokkens. Edo Ladage, clubgenoot van Fokkens, werd derde.

Om half drie startte het deelnemersveld van de topklasse. Favoriet Harry Kruizenga maakte zijn faam waar door zich voor de laatste vier te plaatsen.  In de halve finale stond Rieks Visser uit Assen op het programma. Visser, een verdediger uitkomend in de derde divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie’ was een harde noot om te kraken. Het lukte Kruizenga uiteindelijk in de beslissende vijfde game.

Wilco Roes, een speler uit Lelystad die competitie speelt in Amsterdam en alle standaard bat-toernooien in Nederland afloopt, was de tegenstander van Kruizenga in de finale. Na een 2-0 voorsprong in games en een 10-6 voorsprong in de derde game leek er voor Kruizenga geen vuiltje aan de lucht. Roes richtte zich echter nog een keer op en kwam terug tot 10-10. Hij dwong daarmee een verlenging af in de game. Kruizenga liet het echter niet op een vierde game aankomen en besliste de wedstrijd met 13-11 in zijn voordeel en werd zo winnaar van de vijfde editie van het WUTTO toernooi.

Uitslagen WUTTO 2014:

Topklasse: 1. Harry Kruizenga; 2. Wilco Roes; 3. Bram Parlevliet.

A-klasse: 1. Wilco Roes: 2. Peter Zwama; 3. Peter de Hek.

B-klasse: 1. Joost de Kleijn; 2. Wouter Fokkens; 3. Edo Ladage

No Replies to "Harry Kruizenga wint 5e WUTTO-toernooi"