Appingedam staat met lege handen

appingedamgroengeel

Appingedam zal ook volgend seizoen in de derde klasse spelen. Op eigen veld wist de ploeg van trainer Gerard Zeeman niet verder te komen dan 2-2 tegen Groen Geel. De tweedeklasser had de eerste promotie- degradatiewedstrijd al met 3-1 weten te winnen en heeft het vege lijf dus weten te redden.

Dat het voor Appingedam een zware opgave zou worden, was op voorhand al wel duidelijk. In de dubbele confrontatie met buurman De Pelikanen had Groen geel al laten zien over voldoende kwaliteit te beschikken om klassenbehoud veilig te stellen. Ondanks de marge van twee doelpunten hadden veel supporters van Appingedam er nog wel vertrouwen in dat de thuisclub voor de derde keer op rij zou weten te promoveren. Daar bleek in de eerste vijfenveertig minuten niet veel van. De gastheren hadden het zwaar op het Wellemansportpark. Erger nog, ze mochten van geluk spreken dat Groen Geel na een kwartier spelen de kans liet liggen om de nekslag uit te delen. Johan Niemeijer strandde toen op goalie Jelmer Kiewiet.

Appingedam wist amper voor gevaar te zorgen en kreeg een fikste tik toen Jan Jacob Posthumus voor 0-1 wist te zorgen nadat verdediger Tim de Groot het leer ongelukkig had geraakt. Een behoorlijke domper, want nu werd het voor de Damsters nog moeilijker om promotie af te dwingen. De gelijkmaker lag echter een minuut later tegen het nylon. Anthon Hoorndijk zette Elsin Yilmaz aan het werk en laatstgenoemde maakte geen fout: 1-1. Hoorndijk had de opdracht een stuk eenvoudiger kunnen maken door er 2-1 van te maken, maar dat was hem niet gegund. 

Groen Geel liet zich in de drukkende warmte ook niet onbetuigd. Pieter van de Ven mikte naast de kooi van Kiewiet.  afscheid appingedam spelerNa de thee was het vroegtijdige afscheid van Derick Kluter aanvankelijk een van de weinige hoogtepunten. De 37-jarige werd voor bewezen diensten bedankt en door zijn teamgenoten van het veld gedragen.

Toen Yilmaz niet veel later met rood van het veld werd gestuurd, hij zou fluitist Joop Kohler uit Dokkum hebben beledigd, leek het doek definitief te zijn gevallen voor Appingedam. Met tien man toonde men echter veerkracht en kreeg de thuisclub hulp van doelman Vogel. Hij liet een vrije trap van Roy de Groot los, waarna Jivan Vroom snoeihard raak schoot: 2-1. Er was daarna nog tijd om een verlenging uit het vuur te slepen, maar dat streven werd in de slotminuut weggevaagd door een doeltreffende actie van Pieter van de Ven: 2-2.

Appingedam is lange tijd koploper geweest, leek onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen, pikte onderweg nog een periodetitel op, maar staat uiteindelijk met lege handen. Een derde titel laat nog even op zich wachten, maar dat de witzwarten volgend seizoen zeker weer een woordje mee zullen spreken lijkt op voorhand wel duidelijk.

* Appingedam – Groen Geel 2-2 (1-1). Jan Jacob Posthumus 0-1; Elsin Yilmaz 1-1; Jivan Vroom 2-1; Pieter van de Ven 2-2.

No Replies to "Appingedam staat met lege handen"