Middelstum wint Maran en Karlijn-toernooi

middelstum
Middelstum wist de eerste editie van het Maran en Karlijn-toernooi op zijn naam te schrijven.

Middelstum heeft de eerste editie van het Maran en Karlijn-toernooi op het Sportpark Meij in Uithuizermeeden gewonnen. ‘Wat een geweldige dag en wat een fantastische happening.’ Het waren veelgehoorde woorden. Er werd niet alleen gevoetbald. Ook het randprogramma was tot in de puntjes verzorgd en na een lange dag vol hoogtepunten konden Aalderd en Mariëlle Duinkerken om kwart over tien in de avond een cheque ter waarde van 30130,33 euro aan Jan Peter Rake van het Martini Ziekenhuis overhandigen.

Zoals Ronald Koeman in het voorwoord van het programmaboekje schreef staan aanjagers vaak aan het begin van iets moois. Geen woord daarvan was overdreven. De eerste editie van het toernooi stond volledig in het teken van het Mart en Tini Fonds. Door alle hulp die Aalderd en Mariëlle Duinkerken van het Martini Ziekenhuis kregen na het overlijden van hun beide dochters, is er een band ontstaan die uiteindelijk leidde tot de oprichting van de Stichting Dappere Dochters. Een eerbetoon aan de twee kinderen die te vroeg kwamen te overlijden en een steuntje in de rug voor het team dat in het stad-Groninger ziekenhuis iets meer voor opgenomen kinderen wil doen. Omdat een opname op zich al ingrijpend genoeg is.

De ontroering was groot toen aan het begin van de toernooidag een troostlied ten gehore werd gebracht. Eppe, Tim, Sanne en Marieke Scholtens speelden en zongen ‘Dappere Dochters.’ Het werd opgedragen aan Maran, Karlijn, Aalderd, Mariëlle en Daan Duinkerken en al die andere dappere kinderen en ouders.

Op sportief vlak bleek Middelstum het beste met de broeierige weersomstandigheden overweg te kunnen. Het team van trainer Jan Jaap Zijlstra velde De Fivel na het nemen van strafschoppen. En ondertussen liepen Aalderd en Mariëlle Duinkerken vol trots over het sportpark. Ze konden in alle opzichten tevreden zijn. Zeker toen bekend werd dat het streefbedrag van 25.000 euro ruimschoots gepasseerd zou worden. Als Maran en Karlijn er bij hadden kunnen zijn, hadden ze waarschijnlijk net zo genoten als de meer dan tweeduizend bezoekers. Volgend jaar zal het evenement niet zo groots van opzet zijn en ligt de nadruk meer op het voetbal. Een ding is echter zeker, er is zaterdag iets moois ontstaan op het sportpark in Uithuizermeeden. Een happening die het verdient een traditie te worden.

 

No Replies to "Middelstum wint Maran en Karlijn-toernooi"