Siddeburen grijpt naast promotie

siddeburen2
Bjorn Puister probeert aan Sjoerd Hoekstra en Merijn van Koeverden (5) te ontsnappen.

Siddeburen heeft de kans laten liggen om als promovendus binnen een jaar van de vierde naar de tweede klasse door te stoten. Over twee wedstrijden bleek Actief te sterk voor het team van trainer Roland Beuvink. Op eigen veld moest een 1-0 achterstand worden weggewerkt. Na een goede start en een 1-0 voorsprong stortte het kaartenhuis echter al snel in. Uiteindelijk wisten de bezoekers met 1-4 te winnen en stelden klassenbehoud daarmee veilig.

Het draaiorgel stond klaar, het plaatselijke muziekkorps zorgde voor de vrolijke noot op en rond het veld, de ruim vijfhonderd toeschouwers hadden een plekje gevonden en de bloemen stonden met de voeten in het water. Alle randvoorwaarden waren aanwezig om de helden in het rood en wit te huldigen bij een positief resultaat. Ze hoefden alleen nog maar even te winnen.

Siddeburen leek aanvankelijk goed op weg te zijn. De thuisclub was zeker in het eerste kwart de bovenliggende ploeg en kwam toen ook op voorsprong dankzij een treffer van Erik-Jan Koers. Hij rondde een waar bombardement op het doel van Peter van der Sluis doeltreffend af: 1-0. Een aantal corners op rij leverden vervolgens niet het gewenste resultaat op en toen viel de tegengoal.

Doelman Jeroen Slachter dacht een diepe bal te onderscheppen, maar verkeek zich op de lengte en de wilskracht van Ennio Jansen. Die gooide zijn hele hebben en houden in het duel, landde bovenop de goalie en zag tot zijn vreugde hoe het speeltuig vrij kwam en het doel in rolde: 1-1. Scheidsrechter Boekholt zag er ondanks de Siddebuurster protesten niks ongeoorloofds in en kende de goal toe.

siddeburen1Vanaf dat moment begon Actief pas goed te voetballen. Ineens lieten de gasten zien over meer balvaardigheid te beschikken, sneller in de omschakeling te zijn en met name over rechts erg gevaarlijk. Siddeburen wist de rust te halen zonder dat er nog meer averij werd opgelopen en dus was er tijd om te herstellen en de tactiek voor de tweede helft nog eens door te nemen.

Na de doelwisseling konden de plannen na drie minuten al in de prullenbak. Na een voorzet vanaf rechts mocht Arjen Albada ongehinderd tegendraads inkoppen: 1-2. Het had er daarna alle schijn van dat de thuisclub er niet meer in geloofde.

De kansen regen zich aaneen voor Actief. Nadat Arend de Roos een voorzet van Ferdinand Prins niet op de juiste waarde had weten te taxeren, kregen de gaten twee enorme kansen om de genadeklap toe te dienen. En beide keren was Steven Brookman de hoofdrolspeler. Schoot hij de eerste keer nog over, zijn tweede poging kletste vol op de paal.

Het waren waarschuwingen met gevolgen, want de wedstrijd was al ver gevorderd toen Actief wel doel wist te treffen. Gert Boerma wist na balverlies de ver opgedrongen defensie van Siddeburen achter zich te laten en had ook geen moeite om goalie Slachter het nakijken te geven: 1-3. Nog geen minuut later trof hij opnieuw de roos en strooide zo nog wat extra zout in de wonde: 1-4.

De zege viel uiteindelijk wat hoog uit, maar was volledig verdiend. Siddeburen was niet bij machte gebleken om na de ongelukkige gelijkmaker de draad weer op te pakken en had ook nog eens de pech dat de 1-2 veel te snel viel. ‘natuurlijk is dit zuur als je zo’n fantastisch seizoen achter de rug hebt. Maar we moeten eerlijk zijn, ze waren vandaag beter. Wij hebben hem daar al verloren. Toen zaten ze op een gegeven moment helemaal stuk en hadden we moeten toeslaan’, aldus de coach.

* Siddeburen – Actief 1-4 (1-1). Erik-Jan Koers 1-0; Ennio Jansen 1-1; Arjen Albada 1-2; Gert Boerma 1-3; Gert Boerma 1-4.

No Replies to "Siddeburen grijpt naast promotie"