Zeemijlenloop wil doorgroeien

De voorbereidingen voor de derde editie van de Zeemijlenloop Delfzijl, die op 26 oktober zal plaatsvinden, zijn inmiddels in volle gang. De inschrijving is geopend. Na de groei van het afgelopen jaar, toen men ruim duizend deelnemers kon noteren, heeft de Zeemijlenloop Delfzijl de ambitie om dit jaar door groeien naar 1.500 deelnemers.

Veruit de meeste deelnemers kwamen de afgelopen jaren uit de provincie Groningen. De organisatie wil voor meer bekendheid in de omliggende provincies zorgen om daarmee een deel van de groei te kunnen realiseren. Ook in Duitsland is men actief aan het werven. De afstand naar Delfzijl is immers niet zo groot. De Zeemijlenloop wil daarnaast verdere groei realiseren bij de bedrijvenloop en de jeugd. Het is dit jaar daarom voor het eerst dat de Kidsrun gratis is. Alle deelnemers aan de Kidsrun krijgen een unieke herinnering.

Nieuw dit jaar is de G-loop. De G-loop is een wedstrijd voor verstandelijk gehandicapten. ‘We vinden dat iedereen een mogelijkheid moet hebben om te kunnen sporten. De Zeemijlenloop wil maatschappelijk betrokken zijn in de gemeente Delfzijl’, vertelt men.

Verder is er een mooie samenwerking aangegaan met het Diabetes Fonds. Door het Diabetes Fonds de mogelijkheid te bieden om bij het loopevenement geld te werven, zetten zij zich in om de Zeemijlenloop via hun donateurs, collectanten en social media meer bekendheid te geven.  Via de website www.Diabeatit.nl kunnen deelnemers zich laten sponsoren.

Om de Zeemijlenloop tot een groot feest te maken zijn verschillende verenigingen uit Delfzijl actief om hun steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld door inzetten van vrijwilligers, het maken van muziek of op andere wijze. Net als vorig jaar is er ook nu een goede samenwerking met de gemeente Delfzijl. De organisatie hoopt dat ook dit jaar weer veel bewoners langs het parcours staan om de lopers aan te moedigen en er samen een leuk loopfeest van te maken.

Mensen die zich nu alvast inschrijven zijn verzekert van een mooi functioneel hardloopshirt. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

No Replies to "Zeemijlenloop wil doorgroeien"