Beachsoccer Blauwe Stad een succes

Zichtbaar opgelucht en zeer tevreden breidde de ambitieuze organisatie van het Open NK Beachsoccer Blauwe Stad er zaterdagavond laat een einde aan. Louter positieve reacties mocht men in ontvangst nemen en dat is mede te danken aan de sportiviteit van de deelnemende verenigingen en het arbitrale gilde. De weg naar nog iets mooiers kan worden vervolgd met als volgend station het kampioenschap in het weekend van 20 en 21 juni 2015.

Vrijdagavond werd het Noordstrand in Midwolda bezet door D-pupillen en de G-voetballers. Het enthousiasme bij beide categorieën spatte eraf. Wat resulteerde in wedstrijden met een aanzienlijk niveau. Het bleek dat de teams goed voorbereid naar het NK toe waren gekomen.

Bij de D-pupillen was het een gelijkopgaande strijd. De teams gaven elkaar niets cadeau en tot en met de laatste poulewedstrijden was nog niet duidelijk welke twee teams er in de finale terecht zouden kunnen komen. De eerste halve finale was die tussen FC Ter Apel ’96 en het Voetbalcenter Meerstad van René Wollerich. Spannend tot en met het eindsignaal eindigde de wedstrijd in een krappe 2-1 overwinning voor de Ter Apelers. De andere halve finale was die tussen het verrassend goed voor de dag komende SJO WMC en Veendam 1894. De Veenkolonialen wisten de dadendrang van de spelers uit Vlagtwedde/Veelerveen te stoppen en trokken met 4-0 aan het langste eind.

De finale was tussen de teams die elkaar in de poulefase ook al tegen waren gekomen. Toen was het FC Ter Apel ’96 die Veendam 1894 met 4-0 met lege handen lieten staan. Terdege bewust dat een finale toch iets anders is en er opnieuw bij 0-0 moet worden begonnen waande Veendam 1894 zich vooraf niet kansloos om de titel in de wacht te slepen. Even voor tien uur vrijdagavond kon FC Ter Apel ’96 zeggen dat het opnieuw, maar met het kleinst mogelijke verschil, aan het langste eind had getrokken. Met een 2-1 overwinning mochten de grensbewoners zich tot Nederlands kampioen 2014 laten kronen.

De G-voetballers vormden een categorie waar de organisatie vooraf hoge verwachtingen van had. Na het laatste fluitsignaal bleken die te zijn uitgekomen. Met een enorme drive en heel veel spelvreugde gingen de teams de strijd met elkaar aan. Een genot om naar te kijken en zeker de moeite waard om het kampioenschap voor G-voetbal verder uit te gaan breiden.

Na de poulefase waren de finalisten bekend. Dat waren Drenthina en Veendam 1894. Teams die elkaar in de veldcompetitie ook al tegen zijn gekomen. Ze kennen elkaar dus door en door en om die reden kon het een spannende finale worden. En dat werd het ook. De mannen van Drenthina, met coach Henk Busscher, mochten de kampioensschaal na een 3-2 overwinning in ontvangst nemen.

De uitslagen:
Halve finales D-pupillen:
FC Ter Apel ’96 – Voetbalcenter Meerstad 2-1
SJO WMC – Veendam 1894                   0-4

Finale D-pupillen 
FC Ter Apel ’96 – Veendam 1894           2-1

Finale G-voetbal 
Veendam 1894 – Drenthina                 2-3

Zaterdag was het de beurt aan de dames en heren senioren. Ondanks de verre van ideale weersomstandigheden in de morgen werd er toch op een hoog niveau gevoetbald in het rulle zand. De regen deerde de teams niet en toen na de middag de zon doorbrak eindigde de dag zoals die dat heeft verdiend: zonnig.

De opkomst bij de dames was groot en over het niveau niets te klagen. De onderlinge krachtsverschillen waren klein en dat resulteerde in leuke spannende duels met verrassende uitslagen. Welke damesteam de titel in wacht zou gaan slepen was ook hier niet te voorspellen.

Het waren Hunsingo en Lycurgus die in de finale tegenover elkaar kwamen te staan. In de poulefase waren ze elkaar ook al tegengekomen en toen ging de winst met 4-3 naar het team van Hunsingo.

In finale liepen de stad-Groningers van Lycurgus opnieuw tegen een nederlaag aan en kon Hunsingo na een 4-1 winst juichend de titel meenemen naar Winsum.

Des te dichter de finale naderde, des te feller werd er gestreden. Het bleef sportief en das was mede te danken aan de uitstekend fluitende arbiters.  Er waren veel kanshebbers, waarvan een aantal de finale niet haalden. Net niet scherp genoeg op de cruciale momenten en het missen van het nodige geluk nekte hen.

Een reprise van de finale van 2013 was de eerste halve finale tussen Muntendam en de zaalvoetballers van WMC uit Winschoten. Net als vorig jaar trok WMC aan het langste eind door nipt met 2-1 te winnen. De tweede halve finale was tussen Bellingwolde, die in een eerdere editie ook al goed presteerde, en verrassend de mannen van Westerlee. Vooraf werd gedacht dat Bellingwolde de finale zou halen, maar niets was minder waar. Westerlee wist de wedstrijd met 3-1 winnend af te sluiten. In de finale kon Westerlee tegen de buren van zvv WMC geen potten breken. De Winschoters gingen in deze wedstrijd na een overtuigende 3-0 overwinning met de hoofdprijs aan de haal.

De uitslagen:

Halve finales heren:
Muntendam  – zvv WMC   1-2
Bellingwolde – Westerlee 1-3

Finale heren 
Westerlee    – zvv WMC   0-3

Finale dames
Hunsingo     – Lycurgus  4-1

De inschrijving voor de editie 2015 is gestart. Dat kan op de  webiste www.beachsoccerblauwestad.nl

No Replies to "Beachsoccer Blauwe Stad een succes"