GAV Unitas ontbijt met Epke Zonderland

epkeengav
Op de foto met Neerlands beste turner. Dat overkomt je niet elke dag.

GAV Unitas uit Usquert kreeg onlangs te horen dat ze samen met Epke Zonderland mochten ontbijten tijdens het Fantastic Gymnastiek in Ahoy Rotterdam. De vereniging had de prijs gewonnen omdat ze zich voor 31 mei het Grote Gymfeest in Ahoy hadden aangemeld. GAV Unitas organiseert dit op 15 oktober in het dorpshuis van Usquert.

Zondagmorgen om kwart over zeven vertrokken twaalf kinderen en vier volwassenen richting Rotterdam. Na een korte tussenstop stond ze om half elf voor het Ahoy. GAV Unitas moest zich bij de stand van het Grote Gymfeest melden. Hier kreeg iedereen een bandje om en werden ze begeleid naar het beweegplein, waar lange rijen tafels klaar stonden met een Kellog’s ontbijt.

Samen met nog twee verenigingen uit Yerseke en Aalst mochten ze hier ontbijten. De meiden moesten nog even wachten maar toen kwamen Coco en Epke Zonderland bij de groep. Epke praatte met de kinderen zette handtekeningen op T-shirts, telefoonhoesjes, gymtassen en dergelijke. Sommige kinderen hadden een cadeautje meegenomen. Alle kinderen kregen een foto met handtekening van de topturner. Ook werd er van iedere vereniging een foto gemaakt, uiteraard samen met Epke.

Daarna mochten de drie verenigingen op het beweegplein, waarbij Zonderland de kinderen hielp. De jeugd vond het geweldig en genoot met volle teugen. Vervolgens vertrok Zonderland om zich op zijn wedstrijd voor te bereiden die later die middag op het programma stond. De meiden van de Usquerder vereniging hebben zich nog een tijd op het beweegplein vermaakt.

Ook konden ze kijken bij het Freerunnen, acro en dans. In de hal was een grote stand van GK met turnpakjes waar ze natuurlijk ook nog even naar moesten kijken. Aansluitend ging het hele gezelschap naar de turnhal. Hier werd het NK turnen gehouden voor dames, heren en trampolinespringers. Er werden mooie oefeningen getoond.

Rond vier uur was het verzamelen geblazen en werd er aan de terugreis naar Usquert begonnen. Om acht uur was men weer terug. ‘Het was een fantastische dag. De meiden kijken er met heel veel plezier terug’, zegt Marian Bakker namens GAV Unitas.

No Replies to "GAV Unitas ontbijt met Epke Zonderland"