Prima Damster Beachvolleybal Event

beachvoleybalapp
De finale tussen De Slontjes en Team Alserda werd door laatstgenoemden in winst omgezet.

Op het Nicolaiplein onder de kerk in Appingedam was het afgelopen vrijdag en zaterdag een drukte van belang. Het plein was omgetoverd tot een stuk strand waar menig badplaats jaloers op zou zijn geweest. Omzoomd door kraampjes, terrassen en muziek werd er voor een prima sfeer gezorgd tijdens het tweedaagse Damster Beachvolleybal Event.

Naast het hoge niveau volleybal werd het evenement opgesmukt met tal van randactiviteiten. Zo waren er dansgroepen, voetbalacrobaten en verzorgde de lokale sportschool een act. Uiteraard was ook de horeca volop aanwezig met gezellige terrasjes en een mobiele bar. Op vrijdag werd een toernooi voor toppers gehouden, een dag later was het de beurt aan de inwoners van Appingedam en omstreken om een beachvolleybaltoernooi te spelen.

De top van volleyballend Nederland was vrijdagavond aan het beachen op het aangelegde strand in het centrum van Appingedam. De organisatie was er in geslaagd om vele top eredivisiespelers en internationals te halen die hun kunsten kwamen vertonen bij beachvolleybal onder de kerk. Het bleek een gouden greep, want er werd op hoog niveau spectaculair beachvolleybal gespeeld. In Appingedam spelen de teams drie tegen drie. Harde aanvallen werden dan ook met enige regelmaat verdedigd, maar ook tactisch geslagen ballen werden door geweldige duikacties gered. De lokale helden, Rudolf, Kees en Andre van volleybalvereniging Memesa deden ook mee in dit beachgeweld en niet geheel onverdienstelijk.

Tegen team Landstra & de Groot, met spelers als Wytse Kooistra en Rob Bontje, werd een set gelijk gespeeld. Bijzonder knap van de ‘Damsters’ daar beide mannen, meer dan twee meter lang, internationals en Olympiërs zijn. Zo bleek maar weer dat beachvolleybal een specialisme is waar je een kans hebt tegen betere zaalspelers. De Memesa-mannen van het Supercoop team, wisten als derde in hun poule te eindigen. Leuk detail is dat de manager van Supercoop daar zo blij mee was dat hij de mannen op de foto heeft gezet en heeft uitgenodigd om een prijs in de winkel op te halen.

Ook de oud-internationals met Joost Kooistra, Arno van Solkema en Nico Brouwer wisten aardig weerstand te bieden, maar het was niet genoeg om tot de kruisfinales door te dringen. Donitas (team Vitesse) uit Groningen met onder andere Rik Bakker, geboren in Garrelsweer, speelde in de halve finale tegen team Heuvelman Ibis met Gino Naarden, Tijmen Laane en Just Dronkers. Na een gelijke stand moest er een beslissende set worden gespeeld tot vijftien punten. 

De mannen van Lycurgus/Landstede bleken toch een maatje te groot voor Donitas en wonnen dan ook de laatste set. In de andere halve finale speelden team Amasus met Jelle Hilarius, Ramon Martinez en Wouter ter Maat tegen team Landstra & de Groot bestaande uit Wytse Kooistra, Rob Bontje en invaller Joost Kooistra. Team Amasus was te sterk voor de internationals. De klus werd in twee sets geklaard. Met name Jelle Hilarius zorgde met harde geplaatste aanvallen voor veel punten.

In de finale werd het publiek getrakteerd op spectaculair beachvolleybal. Ongelofelijke reddingen, spijkerharde aanvallen en voortreffelijk blokwerk zorgde voor een mooi schouwspel van hoog niveau. Het Amasus team stond op setwinst met 20-17 maar vooral Tijmen Laane wist met fantastische aanvallen de stand om te buigen en uiteindelijk de set met 23-21 binnen te slepen. De tweede set ging ook weer gelijk op maar bij 15-15 werd er afstand genomen door team Amasus waar met name Ramon Martinez uitblonk met zijn voortreffelijke aanvallen. De set werd uiteindelijk met 21-18 gewonnen. In de beslissende set, welke tot 15 ging, waren Hilarius, Martines en ter Maat te sterk voor Naarden, Laane en Dronkers. De finale werd dan ook terecht gewonnen door team Amasus.

Na een dankwoord van de organisatie voor de scheidsrechters, vrijwilligers en natuurlijk onze sponsoren was het de beurt aan Rika Pot, burgemeester van Appingedam, om de prijs uitreiking te verzorgen. Ze sprak van een geweldig toernooi.  Ze was onder de indruk van de organisatie en het topniveau dat de volleyballers hadden laten zien in hartje Appingedam onder de kerk. Met deze mooie woorden werd de eerste dag afgesloten.

De zaterdagochtend begon voor de in totaal vijftien teams regenachtig. Naarmate de dag vorderde  kwam er af en toe een waterig zonnetje tevoorschijn. Hierdoor nam ook de publieke belangstelling toe. In de loop van de middag zaten de terrassen vol en om de velden stond een grote schare supporters. Het niveau was evenals de voorgaande jaren heel behoorlijk en alle teams waren gemotiveerd om de grote slagroomtaart aangeboden door de Hema te bemachtigen.Voor de vice-kampioen lag er een boerencake klaar die spontaan werd aangeboden door Bakkerij ‘t Stoepje te wachten.

Na de poulewedstrijden  bleven er uiteindelijk twee teams over. In een spannende finale tussen team Alserda en De Slontjes trok het team Alserda uiteindelijk aan het langste eind. Zij kregen uit handen van van de organisatie hun lekkernij aangeboden.

Als aandenken kregen de teams allemaal nog een T-shirt en zonnebril mee met als voorwaarde dat ze volgend jaar allemaal weer terug zouden komen. De organisatie van het Damster Beachvolleybal en Volleybalvereniging Memesa uit Appingedam kijken terug op een zeer geslaagd toernooi. beachvolleybalapp3
En zo ziet beachvolleybal er uit als je het vanuit de nok van de Damster kerktoren bekijkt.

No Replies to "Prima Damster Beachvolleybal Event"