Robin Zuidema scoort tegen FC Groningen

rwefcgroningen
Aalderd Duinkerken probeert namens RWE Eemsmond Tjaronn Chery en Erik Botteghin het leven zuur te maken.

FC Groningen heeft vrijdagavond op het terrein van Corenos in Roodeschool van RWE Eemsmond gewonnen. De Trots van het Noorden opende het seizoen, voor de ogen van 1340 toeschouwers, met een 1-17 overwinning. Bij rust was de stand 0-8. Debutant Dino Islamovic en Tjaronn Chery scoorden beiden drie keer. Zaterdag speelt FC Groningen de tweede oefenwedstrijd in Beilen. De aftrap van dat duel is om vier uur.

FC Groningen gaat Europa in en liet in Roodeschool meteen zien met welke spelers dat waarschijnlijk gaat worden. Acht spelers die het afgelopen seizoen het hart van het elftal vormden waren van de partij. De meeste aandacht ging echter uit naar de drie nieuwelingen. Doelman Sergio Padt, Dino Islamovic en Jarchinio Antonia mochten zich in een grote belangstelling verheugen. Niet geheel ten onrechte, want beide laatstgenoemden maakten een frisse en gedreven indruk.

Padt baalde na afloop als een stekker dat hij de nul niet had weten te houden. Voor het RWE-team werd het, ondanks de dikke nederlaag, toch een gedenkwaardige avond. Robin Zuidema, spelend voor De Heracliden, wist nieuwkomer Padt namelijk te verschalken na een verdedigingsfout en scoorde 1-14. Even eerder had hij de goalie ook al onder vuur genomen, maar toen wist de sluitpost de inzet op fraaie wijze naast het doel te boksen.

In het laatste half uur verving een tiental verse veldspelers van de FC hun collega’s. Arjen Hagenauw scoorde twee keer en ook Kasper Oldenburger, Jafar Arias en Willem Gootjes wisten Pieter Buikema te passeren. De doelman van De Heracliden stond de tweede helft onder de lat bij RWE. Willem Duinkerken had de eerste helft voor zijn rekening genomen.

* RWE Eemsmond – FC Groningen 1-17 (0-8). Dino Islamovic 0-1; Tjaronn Chery 0-2, Dino Islamovic 0-3; Rasmus Lindgren 0-4; Dino Islamovic 0-5; Tjaronn Chery 0-6; Jarchinio Antonia 0-7; Rasmus Lindgren 0-8; Jarchinio Antonia 0-9; Tjaronn Chery 0-10; Maikel Kieftenbeld 0-11; Kasper Oldenburger 0-12; Arjen Hagenauw 0-13; Jafar Arias 0-14; Robin Zuidema 1-14; Willem Gootjes 1-15; Arjen Hagenauw 1-16; Freek Ruitenga (e.d) 1-17.

Na afloop van het oefenduel sprak EemsmondSport met doelman Sergio Padt over zijn eerste indrukken van FC Groningen en het eerste tegendoelpunt in Groninger dienst.

No Replies to "Robin Zuidema scoort tegen FC Groningen"