Oefenzege voor fusieclub NEC Delfzijl

necamicitia
De Amicitianen Robbie Scheffer en Rick van de Belt proberen NEC-er Ahmet Kiraz de doorgang te beletten. Scheidsrechter Paul Lips houdt een oogje in het zeil.

Voor NEC Delfzijl stond zaterdagmiddag de eerste wedstrijd op het programma sinds de fusie tussen Neptunia en Eems Boys. Het duel tegen Amicitia VMC uit Groningen vond plaats op sportpark Uitwierde. Na negentig minuten en de inzet van een peloton aan spelers stond er een korfbaluitslag op het scorebord. De Delfzijlsters wonnen, na een 4-1 ruststand, uiteindelijk met 7-5.

De weergoden waren de acteurs gunstig gezind. Het waaide weliswaar flink, maar de zon scheen uitbundig en het terras voor het BCD-gebouw zat gezellig vol. Op het veld duurde het even alvorens de wedstrijd werkelijk op gang kwam. Het elftal dat debuterend coach Erwin Heerlijn tegen de Stadjers de wei in stuurde oogde verfrissend. Positioneel stond men goed en dat er potentie in het materiaal zat was duidelijk zichtbaar. De gasten kwamen er in het eerste bedrijf amper aan te pas. Ze oogden vermoeid na een zware trainingsweek.

Grote man aan Delfzijlster zijde was Reinier Schumer. Hij produceerde een  glaszuivere hattrick en besloot zijn optreden door de thuisclub voor de pauze op 4-1 te zetten. Rolf Koetze had even eerder namens de gasten gescoord.

Na de onderbreking ging het allemaal een stuk minder soepel. De tweede keus van Heerlijn was beduidend minder scherp, liet veel ruimtes vallen en maakte in verdedigend opzicht teveel misstappen. Amicitia VMC  wist, nadat Jan Douwe Rinsma er 5-1 van had gemaakt, de thuisploeg aan het wankelen te krijgen. Ronald Stroobach scoorde twee keer op rij. Vervolgens waren het Wesley Elze en IJsbrand Nicolai die eveneens doel troffen en het duel weer in evenwicht brachten.

Heerlijn moest zijn mannen even tot de orde roepen en zag vervolgens tot zijn geruststelling dat Erwin Noordhoff twee keer trefzeker was en de eindstand op 7-5 wist te bepalen.  Na afloop sprak EemsmondSport met de oefenmeester van de fusieclub over zijn bevindingen.

* NEC Delfzijl – Amicitia VMC 7-5 (4-1). Reinier Schumer 1-0; Reinier Schumer 2-0; Reinier Schumer 3-0; Rolf Koetze 3-1; Reinier Schumer 4-1; Jan Douwe Rinsma 5-1; Ronald Stroobach 5-2; Ronald Stroobach 5-3; Wesley Elze 5-4; IJsbrand Nicolai 5-5; Erwin Noordhoff 6-5; Erwin Noordhoff 7-5.

No Replies to "Oefenzege voor fusieclub NEC Delfzijl"