De Pelikanen onderuit bij SV Bedum

De Pelikanen heeft zaterdag een redelijk kansloze oefenwedstrijd gespeeld tegen SV Bedum. De thuisclub wist met 4-0 te winnen. Halverwege het duel was het al 3-0.

De eerste twintig minuten gingen nog vrij aardig aan Damster zijde. Daarna kregen ze een volkomen ten onrechte strafschop tegen die door de gastheren werd verzilverd: 1-0. De 2-0 ontstond eveneens uit een strafschop, maar nu wel terecht gegeven. Erik Setz en Jordi Boelhouwer waren de doelpuntenmakers. 

Nog voor de rust werd het 3-0 door Erik Setz en had Rody Bos  heel wat knappe reddingen in huis die meer schade voorkwamen. Het hielp niet bepaald dat Erik Jan Raangs  met een bovenbeenblessure naar de kant moest.

Na de thee ging het wat beter maar De Pelikanen kreeg slechts een kans. Na een knappe individuele actie dwong Niels Breedijk de doelman van Bedum tot een goede redding. Het werd daarna nog 4-0 soor Hans Setz. De Pelikanen miste onder anderen  Danny Kremer, Jermaine Bos, Richard van Kaam, Vinvent Benesia en Ruben Keizer. Ook Bedum was niet compleet. Coach Wollerich miste maar liefst dertien selectiespelers.

Pelikaan Van Kaam stopt voorlopig met voetballen. Aanhoudende enkelproblemen hebben hem hiertoe min of meer gedwongen. Hij zal opnieuw onderzocht worden en de kans is dan ook niet groot dat de voor coach Bouma waardevolle speler op korte termijn weer in actie zal komen. Woensdag speelt De Pelikanen thuis tegen tweedeklasser Hoogezand. De Bedumers spelen dinsdag thuis tegen ON Roden. Het duel begint om 20.00 uur.

No Replies to "De Pelikanen onderuit bij SV Bedum"