Corenos klopt Poolster op Oldencate

???????????????????????????????
Kevin Haan probeert tussen de Poolster-spelers Kevin Bijlsma en Tom Dijkman door te glippen (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Corenos heeft op het sportpark Oldencate in Spijk met 2-5 van gastheer Poolster gewonnen. Halverwege het duel stond het 0-2 voor de bezoekers uit Roodeschool. 

Poolster begon wat sterker aan de ontmoeting. Er werd veel bewogen en middels kort combinatiespel werd geprobeerd de ruimte tussen de linies van Corenos te vinden. Echt grote kansen kreeg het team van trainer Jeroen de Munck niet. Gaandeweg de eerste helft werd Corenos sterker en toonde vooral in de omschakeling sterk te zijn.

Tijdens een van de aanvallen van de gasten gleed Jeroen de Groot de bal ongelukkig in eigen doel. Voor de pauze kregen de Roodschoulsters een strafschop van scheidsrechter Henk Poort die door Aalderd Duinkerken werd verzilverd: 0-2.

De tweede helft begon goed voor de thuisclub. De Munck had wat omzettingen gedaan en daardoor leek het of Poolster de zaak beter onder controle had. Na een steekpass van Erik Rentema werd Johan de Groot op avontuur gestuurd. Hij maakte geen fout en scoorde 1-2. De aansluitingstreffer gaf de gastheren nieuwe hoop op een goed resultaat.

Robbert Kok kreeg de handen van de toeschouwers op elkaar toen hij van een meter of twintig ineens uithaalde en voor 2-2 wist te zorgen. Het duel leek te kantelen, maar een verkeer ingeschatte voorzet betekende 2-3 voor Corenos dankzij een treffer van Roel Munting.

Met nog ruim een kwartier te spelen leek er nog van alles mogelijk, maar wist Poolster niet opnieuw terug te komen. Erik Zuidema zorgde voor 2-4 en strafte verdedigend geknoei resoluut af met zijn tweede van de middag waardoor de eindstand op 2-5 werd bepaald.

De Munck sprak na afloop van een gretige groep. ‘We zijn nu twee weken bezig. De groep wil graag maar heeft uiteraard wel een klap gehad met de degradatie van afgelopen seizoen. Het spelconcept gaat om en daar moeten we de komende periode naar toewerken. Tijdens de wedstrijd merkte je dat de accu na 75 minuten helemaal leeg was. Het kost meer energie hoe wij willen spelen. En er wordt op alle fronten meer van de jongens gevraagd. Dit zal logischerwijs met vallen en opstaan gaan. We zullen zien.’

No Replies to "Corenos klopt Poolster op Oldencate"