Prima oefenwinst Appingedam

Heracliden-Appingedam 016
(foto: Ursula Sennema)

Appingedam heeft zaterdag in Uithuizermeeden een oefenwedstrijd met 1-3 gewonnen van kersverse tweedeklasser De Heracliden.  Het duel maakte onderdeel uit van een trainingsweekend die zondag met een golfclinic werd afgesloten.

Na een lichte training op vrijdag staken de Damsters zaterdagmorgen de hoofden bij elkaar om hun marsroute voor dit seizoen uit te stippelen. ‘Dar is een aantal punten uit naar voren gekomen waarin we verbetering willen zien. Die hebben we ‘s middags meteen in praktijk gebracht. De bedoeling was om achterin veel te communiceren en te sturen. Daarnaast moet het hele team na balverlies meteen druk zetten, terwijl er op het middenveld meer variatie en roulatie moet komen’, vertelt coach Gerard Zeeman.

De strijdwijze wierp zijn vruchten af in het duel met de Meisters, die overigens wel de leiding wisten te nemen en in het eerste bedrijf goed mee konden komen. Na de thee was het een heel ander verhaal. Appingedam zette de toon en kwam na een klein uur spelen langszij door een treffer van Jivan Vroom.

De gastheren bleken niet in staat om tegengas te bieden. Appingedam kreeg steeds meer mogelijkheden en eigenlijk was het wachten op het moment dat de bezoekers de leiding zouden nemen. Dat gebeurde ook, al zorgde De Heracliden dan ook voor de 1-2 door de bal in het eigen doel te werken: 1-2. Swendly Martina stond al klaar om binnen te werken, maar hoefde niet in actie te komen.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd werd het goede spel van Appingedam nog eens onderstreept met een prima lopende aanval en dito afronding door opnieuw Jivan Vroom. Hij wist de eindstand op 1-3 te bepalen.

Zeeman was na afloop tevreden. ‘ De eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd met meer balbezit voor Appingedam. In de eindfase waren we zeer onnauwkeurig. Na rust hebben wij het tempo en het ritme in de wedstrijd bepaald en gespeeld zoals we dat vooraf hadden besproken.’ Zaterdag heeft hij al zijn spelers weer tot beschikking en wacht de eerste bekerconfrontatie. Dan is HS ’88 de tegenstander.

 

No Replies to "Prima oefenwinst Appingedam"