Bekerwinst voor SC Loppersum

SC Loppersum heeft donderdagavond al voor de beker gespeeld. Vierdeklasser Niekerk werd op eigen veld met 2-5 geklopt door de equipe van trainer Jaap Danhof. Halverwege het duel stond het al 0-3 voor de Lopsters.

De tweedeklasser is de afgelopen dagen flink in de weer geweest en zou eigenlijk zaterdag de bekercompetitie openen. Omdat men in Niekerk echter midden in een feestweek zit en er die dag ook nog eens een jaarmarkt wordt georganiseerd, had de vereniging gevraagd of de confrontatie vervroegd kon worden. SC Loppersum wilde daar wel medewerking aan verlenen en dus werd er wat eerder afgetrapt.

De omstandigheden waren prima, het krachtsverschil uiteraard te groot. Niekerk kwam er voetballend niet aan te pas en probeerde de tegenstander met veel fysieke kracht van zich af te houden. De scheidsrechter moest af en toe handelend optreden om te voorkomen dat de grens van het toelaatbare wat al te snel werd opgezocht. Hij kweet zich goed van zijn taak.

Het duel werd opengebroken door een treffer van Rudolf Hidskes. In zijn spoor volgden Ruben Danhof en Tiemen Pestman. Met die ruststand was het pleit wel beslecht. ‘We hebben goed gespeeld en eigenlijk verzuimd de score flink op te voeren. Aan de andere kant is het ook wel weer verklaarbaar, want het is een drukke week voor ons geweest en dan wil er wel eens wat verslapping optreden’, aldus oefenmeester Danhof.

Hij zag zijn team na de rust nog twee keer scoren. Rudolf Hidskes zorgde voor 0-4 en Ruben Danhof bepaalde de tussenstand op 0-5. SC Loppersum sloeg daarna aan het wisselen, nam gas terug en zag ook de concentratie wat minder worden. De gastheren kregen daardoor de gelegenheid om iets terug te doen. Twee keer werd het doel van de Lopsters doorboord en daarmee kwam de eindstand op 2-5 te staan. ‘Domme foutjes en onoplettendheden’, noemde Danhof de tegentreffers. Erg druk wilde hij zich er niet over maken. Nu er zaterdag niet gespeeld hoeft te worden, kunnen de Lopster voetballers aan andere dingen gaan denken. Van hun coach krijgen ze namelijk vrijaf.

* Niekerk – SC Loppersum 2-5 (0-3). Rudolf Hidskes 0-1; Ruben Danhof 0-2; Tiemen Pestman 0-3; Rudolf Hidskes 0-4; Tiemen Pestman 0-5; 1-5; 2-5

No Replies to "Bekerwinst voor SC Loppersum"