Peli zoekt nog naar vorm tegen SV TEO

svteopelikanen
Pelikaan Ruben Keizer probeert twee Ten Posters het voetballeven zuur te maken (foto: Menne Tillema.)

Qua resultaten gaat het langzaam beter met De Pelikanen in de voorbereiding op de competitie. Na drie nederlagen en afgelopen woensdag een gelijkspel werd tegen vijfdeklasser SV TEO de eerste overwinning geboekt. De 2-3 bekerwinst in Ten Post stemde echter nauwelijks tot tevredenheid. Veel slordigheden en gemiste kansen kenmerkten het spel van de Damsters. De treffers van de gastheren waren beiden zeer omstreden.

SV TEO met twee broers van Jarno Medema, Peter en Rick, die een nieuwe club aan hun cv toevoegen. De Pelikanen kon niet beschikken over de geschorste Erik-Jan Raangs, de geblesseerde Jeffrey de Vries , Joshua Rebel en Daan van Dortmont. Niels Breedijk begon na zijn ziekte op de bank, Ruben Kuiper raakte in de warming-up geblesseerd en Danny Kremer startte voor de tweede keer op de bank.

Al na vijf minuten nam De Pelikanen de leiding. Mart Zuidema bediende Brian Vijsma en diens slalom werd binnen het zestienmetergebied ruw onderbroken. Scheidsrechter Alex Traa wees naar de stip en bij afwezigheid van Dennis de Vries nam Daan de Groot de verantwoordelijkheid voor de strafschop op zich. Hij scoorde koel: 0-1.

In het eerste half uur speelde De Pelikanen goed. Een prachtige voorzet van Jermaine Bos gaf Mart Zuidema een goede kopkans, maar hij nam de bal met binnenkant voet en schoot naast. Ronald Hund probeerde wel met het hoofd te scoren, maar zag het leer net over de deklat vliegen. In de 22e minuut liet Jermaine Bos een voorzet van zijn voet vertrekken. De bal werd door Zuidema doorgetikt, maar Brian Vijsma schoot in vrije positie over. Ruben Keizer deed dat even later eveneens en toen de 29e minuut aanbrak was SV TEO nog niet dreigend geweest.

Na een half uur stond het wel plotseling 1-1. Stefan Jonker ging het duel aan de zijlijn wat slapjes aan, kreeg daarna met twee handen een duw in de rug en bij de voorzet die daarop volgde liet Jermaine Bos zich eenvoudig beetnemen: strafschop. Hans Reitsema zorgde voor de gelijkmaker. SV TEO kreeg snel daarna een kopkans, maar in de 35e minuut nam De Pelikanen opnieuw de leiding. Na een overtreding op Vincent Benesia schoot Ruben Keizer fraai raak uit de vrije trap: 1-2. Een minuut later werd een mooie volley van Keizer door doelman Majoor gestopt.

Na rust speelde Niels Breedijk in de spits, op de plek van de aan zijn enkel geblesseerd geraakte Benesia na een tackle van Rick Medema. Binnen de minuut gaf Daan de Groot een kans cadeau maar de lob ging net over. Daarna was het direct raak aan de andere kant. Na een snelle uittrap van Rody Bos kwam Mart Zuidema met een goede voorzet die attent werd binnengelopen door Niels Dijkstra: 1-3.

Na een overtreding van Keizer mocht SV TEO een vrije trap nemen, waarop Rody Bos slechts met moeite en na wat gegrabbel overeind bleef. Hij herstelde dit foutje onmiddellijk met een goede save en een mooie uittrap. Niels Dijkstra schoot net voorlangs, Brian Vijsma was bijna succesvol na een voorzet van Dijkstra en Stefan Jonker kopte over uit een hoekschop. Na een uur kwam Danny Kremer in het veld voor Vijsma.

In de 65e minuut ontstond er een mooie aanval met Jonker en Jermaine Bos in de voorbereiding, maar Niels Breedijk miste de grote kans. Het bleef kansen regenen in het zonnige Ten Post. Jonker was weer dreigend met een kopkans en Keizer schoot te zacht met zijn minder sterke been na een mooie actie van Danny Kremer.

In de 76e minuut werd het opeens 2-3. Grensrechter Gerrie de Groot vlagde voor overduidelijk buitenspel, maar Traa lietJeroen Coster vertrekken en hij maakte het weer spannend. Daan de Groot en Rody Bos reageerden woedend p Traa’s beslissing hetgeen hen allebei een terechte gele kaart opleverde. Ook tussen assistent De Groot senior en Traa kwam het daarna niet weer goed.

Veel gebeurde er niet meer. De Pelikanen durfde niet meer zo aanvallend als eerder te spelen, omdat het de voorsprong wilde vasthouden. De thuisclub kreeg nog een kans en een zeer terechte gele kaart na een charge op Kremer. De trouwe Peli-volgers hielden hun hart vast gezien de kruisbandblessure van ongeveer een jaar geleden, maar het liep goed af. Dinsdag zullen de Damsters beter moeten spelen om Poolster van zich af te houden.

* SV TEO – De Pelikanen 2-3. Daan de Groot 0-1 (strafschop); Hans Reitsema 1-1; Ruben Keizer 1-2; Niels Dijkstra 1-3; Jeroen Coster 2-3.

No Replies to "Peli zoekt nog naar vorm tegen SV TEO"